Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liderii europeni transmit mesaje de condoleanțe, în urma masacrului din Texas

Mai mulți lideri internaționali, printre care Volodimir Zelenski, Papa Francisc și Pedro Sanchez au transmis condoleanțe familiilor și apropiaților celor care au murit în atacul din Texas.

“Este groaznic să existe victime de trăgători pe timp de pace”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, prin videoconferință, înaintea unei alocuțiuni, la Davos.

El le-a transmis condoleanțe apropiaților și familiilor celor care au fost uciși în atacul armat de la o școală din Texas.

"Se întâmplă peste tot, se întâmplă în lume, se întâmplă, după cum se vede, şi în societăţi unde este pace", a conchis acesta.

"Sunt cu sufletul alături de toți cei care și-au pierdut copiii și pe cei dragi în urma împușcăturilor de la o școală generală din Texas. Sincerele mele condoleanțe familiilor victimelor și întregii comunități", a precizat Sanna Marin, premierul Finlandei, într-o postare pe Twitter.

Și Papa Francisc a transmis condoleanțe familiilor și apropiaților celor uciși. El a cerut ca problematica traficului de arme să fie tratată cu seriozitate.

”Am inima frântă din cauza măcelului de la școala elementară din Texas. Mă rog pentru copii, pentru adulții uciși și pentru familiile lor. Este timp pentru a spune că ajunge cu traficul nediscriminat de arme! Să ne angajăm cu toții, ca să nu se mai poată întâmpla astfel de tragedii”, a precizat Suveranul Pontif.

Nici cancelarul Germaniei nu a rămas indiferent la masacrul din Texas.

"În această dimineață am primit vești teribile de la o școală din #Uvalde, #Texas. Gândurile noastre se îndreaptă către victime și cei îndoliați, în urma acestui masacru teribil. (...) Condoleanțele noastre se îndreaptă spre voi", a transmis Olaf Scholz, într-un mesaj pe Twitter.

"Sunt șocat de acest masacru la o școală din Texas. (...) Trebuie să punem capăt acestei orori zilnice (cu referire la crime - n.red) din SUA. Suntem solidari cu familiile și apropiații victimelor, a transmis premierul Spaniei", Pedro Sanchez, pe Twitter, invitându-i pe internauți să urmărească un videoclip cu declarațiile emoționante ale antrenorului Warriors, Steve Kerr.

Președintele Franței Emmanuel Macron, un stat care a trecut în repetate rânduri prin astfel de tragedii, a transmis deopotrivă un mesaj emoționant pe Twitter.

"19 victime aveau doar 10 ani. Copii și profesori au fost uciși cu lașitate. Suntem alături de poporul american, empatizăm cu durerea lor, înțelegând furia acelor care luptă pentru a pune capăt violenței", a scris Emmanuel Macron.

Nouăsprezece elevi şi doi adulţi au fost ucişi marţi de un adolescent de 18 ani care a deschis focul în şcoala primară Robb din Uvalde, statul Texas, unde învaţă copii între 7 şi 10 ani. P

otrivit autorităţilor, suspectul, identificat ca Salvador Ramos, cetăţean american, a început prin a-şi împuşca bunica, aceasta supravieţuind, după care a fugit cu maşina până în apropierea şcolii unde a deschis focul şi a sfârşit prin a fi doborât aparent de poliţie.

Motivul faptelor sale nu este deocamdată clar, notează Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE