Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Steve Kerr, discurs manifest după atacul armat din Texas: „Sunt sătul de momentele de reculegere. Ajunge!”

Atacul din Texas, în urma căruia 21 de persoane au fost ucise, a generat reacții și în lumea sportului. Steve Kerr, antrenorul echipei de NBA Golden State Warriors, a refuzat orice comentariu legat de sport la conferința de presă în care a apărut. Și a avut un discurs manifest la adresa politicienilor din Statele Unite, care nu aprobă legea privind verificarea amănunțită a persoanelor care își cumpără arme.

Steve Kerr, discurs emoționant

Vizibil emoționat, cu vocea și mâinile tremurând, Steve Kerr a răbufnit și a cerut explicații senatorilor americani pentru tragedia care s-a petrecut în Texas.

„Când o să facem ceva? Când vom lua măsuri? M-am săturat, m-am săturat să prezint condoleanțe familiilor devastate de aceste tragedii. M-am săturat de scuze, m-am săturat de momente de tăcere. E destul! Nu putem să rămânem fără reacție. M-am săturat! Gândiți-vă la copii voștri, la părinți, la bunici, la prieteni”, a mai spus Kerr.

Antrenorul american a mai vorbit și despre proiectul de lege privind înăsprirea controalelor pentru deținerea unor arme de foc. Proiectul de lege a fost votat de către Camera Reprezentanților în 2021, dar s-a blocat la Senat.

„Există un motiv pentru care nu vor să voteze această lege. Vor să țină de putere. Pe toți senatorii care nu vor să contribuie la combaterea violenței și a atacurilor armate, îi întreb: Vreți să puneți dorințele personale de putere înaintea vieților copiilor noștri sau ale oamenilor în vârstă? Pentru că așa pare. 50 de senatori din Washington ne țin ostatici. Refuză să voteze acest proiect de lege, chiar dacă asta așteaptă americanii”, a mai declatrat Steve Kerr.

Ieșirea lui Kerr, urmare a unei traume din copilărie

Ieșirea emoțională a antrenorului Steve Kerr are legătură cu o experiență traumatizantă pe care a trăit-o în copilărie. În 1984 tatăl lui Kerr a fost asasinat de gruparea Jihadul Islamic. Malcolm Kerr era președintele universității americane din Beirut și un cunoscut expert în problemele lumii arabe.


Steve Kerr, din umbra lui Michael Jordan la tribuna publică

Steve Kerr este deținătorul unor performanțe greu de atins în sport. Are opt titluri de campion NBA. Trei dintre ele, obținute ca jucător al lui Chicago Bulls, în era Michael Jordan. Alte două, cu San Antonio Spurs.

Ca antrenor, are deja trei inele cu Golden State Warriors și este mare favorit să îl obțină pe al patrulea. De altfel, conferința de presă în care a luat poziție precede partida 5 dintre echipa lui și Dallas Mavericks – finala Conferinței de Vest NBA. Warriors conduc cu 3 la 1, iar o victorie îi duce în finală.

În Ligă, Kerr este recunoscut drept unul dintre cei mai carismatici tehnicieni. Momentele în care le vorbește jucătorilor sunt sursă de inspirație. Nu de puține ori clipurile în care antrenorul le explică unor sportivi cu salarii de zeci de milioane de dolari anual și orgolii greu de ținut în frâu despre încredere sau curaj devin virale.

Franchețea lui Kerr se distinge și în popularizarea opiniilor sale politice și sociale. Este un critic înverșunat al lui Donald Trump și susținător declarat al mișcării Black Lives Matter.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE