Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ROLAND GARROS 2022: Irina Begu, la un pas de descalificare după ce a lovit un copil cu racheta, accidental

Irina Begu a câștigat meciul cu Ekaterina Alexandrova, din turul doi al turneului de la Roland Garros 2022, însă a fost protagonista unui moment neplăcut. Sportiva a riscat descalificarea, după ce a lovit accidental un copil din public cu racheta.

Condusă cu 2-0 la game-uri în setul decisiv, Irina Begu a avut o răbufnire și a izbit cu racheta de pământ. Obiectul a ricoșat în tribune, în spatele arbitrului de scaun, unde a lovit un copil. După câteva minute de pauză, decizia oficialilor a fost ca românca să nu fie descalificată și să primească doar un avertisment.

Sursa video: Eurosport

Decizia ca Irina Begu să fie iertată de organizatori nu a fost pe placul adversarei sale. Potrivit Eurosport, la reluarea jocului, jucătoarea l-a opit pe supervizor să reclame decizia, însă până la urmă a acceptat hotărârea.

Meciul a continuat, iar Irina Begu a câștigat partida cu scorul 6-7, 6-3, 6-4 și s-a calificat în turul trei al turneului Roland Garros 2022, unde o va întâlni pe Leolia Jeanjean.

La finalul meciului, românca a mers în tribune și l-a luat în brațe pe copilul pe care l-a lovit accidental.

Zverev și Djokovic, descalificați după incidente similare

Alți jucători implicați în incidente similare nu au scăpat doar un un avertisment. De exemplu, anul acesta, la Acapulco, Zverev a fost descalificat după ce a lovit de patru ori cu racheta în scaunul arbitrului.

În 2020, la US Open, liderul mondial Novak Djokovic a fost și el descalificat după ce a lovit cu mingea, accidental, arbitrul de linie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE