Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep, eliminată în turul al doilea la Roland Garros 2022

Simona Halep a fost eliminată în turul al doilea la Roland Garros 2022. Chinezoaica Qinwen Zheng a învins-o în trei seturi. Halep a pierdut cu 6-2, 2-6, 1-6.

Halep s-a calificat cu emoții în turul doi la Roland Garros, după ce a trecut în trei seturi de nemțoaica Nastasja Schunk, scor 6-4, 1-6, 6-1. De cealaltă parte, Qinwen Zheng a trecut în două seturi de Maryna Zanevska, scor 6-3, 6-2.

Meciul Simona Halep - Qinwen Zheng va fi al treilea de pe terenul Simonne Mathieu și se va juca în jurul orei 17:00.

Cine este Qinwen Zheng

În vârstă de 19 ani, Qinwen Zheng ocupă locul 74 în clasamentul WTA și nu a câștigat până acum niciun turneu WTA. Are în palmare 8 titluri ITF și a debutat în circuitul WTA în anul 2021.

În turneele de Grand Slam, a ajuns de două ori în turul doi, anul acesta, la Australian Open și la Roland Garros 2022.

Meciul de joi va fi a doua întâlnire dintre Simona Halep și Qinwen Zheng. Primul meci, jucat în ianuarie 2022, la Melbourne Summer Set 1, a fost câștigat de Halep cu scorul 6-3, 6-2.

Simona Halep, traseu dificil la Roland Garros

Halep caută la Paris reeditarea victoriei obținute în 2018, când a obținut primul ei titlu la Roland Garros și primul titlu de Grand Slam din carieră. Anterior, românca mai jucase de 2 ori finala la Paris (2014 și 2017).

Halep nu va avea o misiune ușoară în acest an, fiind pe aceeași parte a tabloului cu poloneza Iga Swiatek, liderul mondial și principala favorită a competiției. Pe traseu, românca mai poate da de Jelena Ostapenko (jucătoare care a învins-o în finala din 2017), Karolina Pliskova, Paula Badosa, Aryna Sabalenka, Barbora Krejcikova, Petra Kvitova sau Maria Sakkari.

Cu Iga Swiatek, Halep s-ar putea întâlni încă din optimi.

Un titlu la Roland Garros i-ar aduce Simonei Halep suma de 2,2 milioane de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE