Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Apărării: Steaua, reorganizată după modelul Dinamo. La anul, va lupta pentru Liga 1

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit despre situația de la CSA Steaua. Clubul Armatei nu poate juca barajul pentru Liga 1 din cauza statutului. Soluția avansată de Dîncu este o reorganizare pe modelul Dinamo - desprinderea secției de fotbal de club. "Pregătim o echipă care, la anul să lupte pentru promovarea în Liga 1." a declarat ministrul la "Bună seara, România!"

În calitate de ministru al Apărării și cu deținerea clubului Steaua, de ce nu a promovat această echipă?

„Steaua, echipa MAPN, nu poate promova și sunt două motive importante. În primul rând, în momentul ăsta nu avem o echipă de promovat, drept pentru care s-a clasat pe locul patru. În acest moment, să fim serioși, bugetul echipei și performanța echipei nu-i permite să fie o echipă de top în Liga 1. A părut să nu conteze faptul că la baraj a câștigat dreptul de a promova. Conform legii, în România, echipele departamentale nu pot să joace în liga profesionistă. Este anormal acest lucru și nu mi se pare normal să nu aibă șansa de a promova, pentru că nu poți să participi la un campionat în care nu ai dreptul să câștigi. Am discutat cu echipa. Evident că pentru anul viitor ne pregătim pentru o echipă care să se lupte pentru intrarea în Liga 1. Dreptul l-ar putea avea în două feluri. Schimbăm legea, ceea ce nu cred că este cazul. Cred că cea mai bună șansă pentru ei ar fi organizarea echipei Steaua după modelul Dinamo București. Cred că aceasta este calea cea mai bună. Vom face aceste modificări foarte repede. Echipa trebuie schimbată mult, trebuie aduși oameni noi, trebuie să devină o echipă profesionistă”, a mai adăugat ministrul.

Va juca curând FCSB-ul în Ghencea?

„FCSB-ul, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit să nu facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale, ci să încerce să facă o cerere la Minister, care ar fi însemnat o hotărâre de guvern, pentru că, astăzi, Steaua este o unitate militară, fiind proprietatea Ministerului Apărării. Trebuia făcută o hotărâre de guvern. Dura mai mult dacă făceau din timp. Poate se aproba acest lucru în ședința de guvern”, a conchis Dîncu.

CSA Steaua a dat în judecată Federația Română de Fotbal

Clubul Sportiv al Armatei Steaua și-a căutat dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), unde a cerut suspendarea barajului de promovare în Liga I.

„Este un mic dezavantaj faptul că am fost anunţaţi târziu pentru a formula apărarea, dar am trimis argumentaţia, iar acum aşteptăm să primim decizia. Ei au cerut suspendarea barajului, să vedem ce spune TAS", a precizat juristul FRF, Adrian Stângaciu, citat de Agerpres.

CSA Steaua a încheiat play-off-ul Ligii a II-a pe locul patru, dar nu are drept de promovare. La baraj va merge, așadar, echipa de pe poziţia a cincea, Concordia Chiajna. Conform Legii Sportului cluburile de drept public, finanţate de la bugetul de stat, cum este cazul Stelei, nu au dreptul să promoveze în Liga I. În competiţie sunt acceptate doar cluburile organizate ca persoane juridice de drept privat.

„În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deţine licenţă pentru Liga I sau nu îndeplineşte cerinţele statutare şi regulamentare de participare în Liga I, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a II-a care îndeplineşte condiţiile de participare în Liga I'
', precizează FRF pe site-ul său oficial.

Cazul a fost judecat în regim de urgență, iar solicitarea CSA Steaua a fost respinsă. În aceste condiții, meciurile din barajul de menținere/promovare în Liga 1 au rămas neschimbate.

Cu ce echipă de fotbal ține Vasile Dîncu?

„Am câteva echipe cu care țin. Prima și cea mai veche iubire a mea este, din păcate, un eșec fotbalistic în acest moment, Dinamo București. Sufăr când mă uit la cea a mai rămas din echipa Dinamo București. Evident că iubesc echipa din Bistrița, Gloria Bistrița, pentru că acolo m-am născut, dar și echipele din Cluj. Am fost mai apropiat de echipa CFR Cluj, care a făcut performanță internațională și mie îmi place să premiez excelența”, a spus Vasile Dîncu,

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE