Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi imagini de la atacul din Texas. Părinții sunt indignați de acțiunile autorităților

Au apărut noi imagini și informații despre atacul de marți, din Texas, în care au fost uciși 19 elevi și 2 cadre didactice. În noile imagini obținute de presă se observă haosul care domnea în fața școlii elementare.

Potrivit unui congresmen texan, citat de presa internațională, atacatorul, un tânăr de 18 ani, pe nume Salvador Ramos a fost arestat acum patru ani și a stat într-o închisoare pentru minori. El ar fi anunțat încă de atunci că în 2022 va da un atac asupra unei școli.

În scurtul film se vede cum erau scoși copiii din clădire, în timp ce polițiștii îi împiedicau pe părinții disperați să intre în școala din Uvalde. Potrivit autorităților locale, tânărul înarmat a intrat în clădire pe o ușă lăsată deschisă, deși toate intrările trebuiau încuiate, și a stat acolo peste o oră înainte de a fi ucis de forțele de ordine.

Familiile victimelor sunt indignate și cer să se facă dreptate. Durerea simțită după pierderea copiilor lor nu poate fi oprită cu nimic, spun ele.

Vincent Salazar, tatăl lui Layla, o fetiță care a murit în atac: "Cât de repede poți acționa? Nu știu. Nu știu cât de mult ar fi făcut diferența, dacă, știți, poate ar fi putut acționa mai repede. Asta rămâne de văzut. După cum am spus, asta e tot ce știm și pe măsură ce trec zilele, primim din ce în ce mai multe informații."

Layla era cea mai mică dintre cei trei copii ai familiei Salazar, avea 11 ani și era o fetiță talentată.

Julien Salazar, fratele lui Layla:  "Era așa de veselă. Era așa de plină de viață. Era dulce, pozitivă, plină de viață și foarte drăguță. Nu avea nicio răutate. Era atât de bine crescută. Spunea mereu <Mulțumesc!> <Cu plăcere!>, <Da, doamnă, nu domnule.>”

Un nou atac precum cel din Uvalde nu trebuie să se mai întâmple, spune mama unei alte copile de 10 ani ucise, care a dorit să își transmită mesajul fără a fi văzută.

Ana Rodriguez, mama lui Maite, o altă fetiță care a murit în atac: "Vreau să știe toată lumea. Pentru că nu vreau ca ea să fie doar un alt copil. Nu vreau ca ea să fie doar o altă față. Nu vreau ca niciunul dintre acești copii să fie doar o altă față uitată. Fiecare dintre ei are o poveste de spus. Și acest act îngrozitor le-a luat viața.”

Slujba in memoria victimelor din Texas

În Newtown, oraș care a pierdut acum 10 ani 20 de copii și șase profesori într-un atac armat la școala elementară, a avut loc o slujbă în memoria victimelor din Texas. Durerea părinților din Uvale, ca și a celor din Newtown este imensă.

Richard Blumenthal, senator de Connecticut: "Nu pot să îmi imaginez cum poți să te întorci acasă, unde camerele copiilor sunt goale, iar în paturi nu vor mai dormi niciodată copiii."

După atacul în care au pierit 19 copii și 2 adulți, societatea americană le cere autorităților să nu mai permită oricui să își procure arme de foc. La școala din Texas numeroși oameni le-au adus omagii victimelor, printre care și Meghan Markle, Ducesa de Sussex, care a depus flori la cele 19 cruci albe ridicate în memoria elevilor uciși.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE