Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat într-un spital din SUA. O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite

O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite, miercuri, după ce un bărbat înarmat a deschis focul într-un spital din orașul american Atlanta. Suspectul a fugit după comiterea atacului armat, însă a fost arestat de polițiști în doar câteva ore.

Potrivit polițiștilor, cel acuzat c-a deschis focul este Deion Patterson, un fost agent al gărzii de coastă. Atacul armat a fost comis în jurul prânzului, într-o sală de aşteptare a unui spital din Atlanta, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

"Deion Patterson a fost reţinut", au anunțat reprezentanții Poliției din Atlanta, pe pagina sa de Facebook.

Toate victimele sunt femei au între 25 şi 71 de ani, a spus primarul oraşului Atlanta, Andre Dickens.

Statele Unite, țara cu mai multe arme decât locuitori

Deion Patterson era însoţit de mama sa, care nu a fost rănită, a precizat şeful poliţiei. Anchetatorii spun că nu au determinat deocamdată dacă una sau mai multe victime au fost vizate în mod specific în atacul armat. Familia lui cooperează cu procurorii.

Statele Unite plătesc un preţ foarte mare pentru răspândirea armelor de foc pe întreg teritoriul lor şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele. Ţara are mai multe arme individuale decât locuitori: unul din trei adulţi deţine cel puţin o armă şi aproape unul din doi adulţi locuieşte într-o casă în care există o armă.

Consecinţa acestei proliferări este rata foarte mare de deces din cauza armelor de foc în Statele Unite, fără comparaţie cu cel din alte ţări dezvoltate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE