Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA: Suspectul principal al atacurilor armate din statul Maine a fost găsit mort

Bărbatul suspectat că a ucis 18 persoane și a rănit alte 13, în statul Maine din SUA, a fost găsit mort. Rezervist al armatei americane, individul a fost internat la un moment dat într-un centru de psihiatrie.

28/10/2023 , 10:06

Cel mai sângeros episod de violență armată din istoria statului Maine

Potrivit poliției, bărbatul în vârstă de 40 de ani s-ar fi sinucis.

Anunțul decesului a fost făcut de guvernatorul statului Maine, care a precizat că atacul a fost cel mai sângeros episod de violență armată din istoria acestui stat.

Robert Card, în vârstă de 40 de ani, a fost un soldat în rezervă al armatei americane. A fost supus unei evaluări psihiatrice în această vară și a petrecut două săptămâni într-un centru medical de specialitate.

27/10/2023 , 09:06

Trei dintre cei 13 răniți de atacator sunt în stare critică

Poliția americană din Lewiston, statul Maine, îl caută în continuare pe atacatorul care a ucis 18 persoane și a rănit alte 13, potrivit unui bilanț reactualizat. Bărbatul este un rezervist din armata americană, internat la un moment dat într-un centru de psihiatrie.

Sute de agenți de poliție, printre care zeci de agenți FBI, sunt pe urmele pe Robert Card, un rezervist în vârstă de 40 de ani, care a deschis focul în trei locații: o sală de bowling, un restaurant și un centru logistic dintr-un hypermarket.

Orașul Lewiston unde s-a întâmplat tragedia este în stare de alertă. Locuitorilor li s-a cerut să rămână în case și toate activitățile comerciale sunt sistate. Poliția a transmis că dintre cei 13 răniți, trei sunt în stare critică.

Știrea inițială:

Ce se știe despre suspectul principal

Există un atacator în oraşul Lewiston, a anunţat poliţia din Maine pe Facebook.

Anchetatorii i-au avertizat pe localnici că principalul suspect ar putea fi înarmat și periculos.

Cel puțin 18 de morți și în jur de 60 de răniți. Este cel mai sângeros atac armat din SUA din acest an, potrivit Euronews.

Autoritățile au cerut locuitorilor să rămână în case și au spus că numărul victimelor ar putea crește.

Suspectul principal a fost identificat ca fiind Robert Card, un bărbat în vârstă de 40 de ani, instructor calificat de tir, rezervist al armatei americane. În vară, bărbatul a fost internat cu probleme mintale într-un centru de specialitate timp de două săptămâni, potrivit AP, care citează documente oficiale, însă nu se cunosc detalii despre tratamentul urmat. Individul ar fi auzit voci și ar fi amenințat că va trage în baza militară de antrenament din Saco, Maine, potrivit sursei menționate mai sus.

Potrivit The Associated Press, Robert Card, un militar în rezervă, a fost trimis la evaluare de specialitate, după ce oficialii din Armată au devenit îngrijorați din cauza comportamentului său. La jumătatea lunii iulie, comandanții din Batalionul 3, Regimentul 304 de infanterie al Armatei, au au constatat că Robert Card se comporta în mod neregulamentar în timpul unui antrenament la Academia Militară Americană de la West Point din New York. Poliția statului New York l-a dus pe Card la Spitalul Comunitar al Armatei Keller din West Point pentru evaluare, a precizat un oficial citat de AP.

Armata SUA a anunțat că Robert Card este sergent în rezervă, specializat în aprovizionarea cu produse petroliere în cadrul Armatei. El nu a fsot niciodată mobilizat în luptă de la înrolarea sa în 2002.

Împuşcăturile din Lewiston au avut loc în trei locuri: o pistă de bowling, un restaurant şi un centru logistic al unui supermarket Walmart.

VEZI GALERIA
4 imagini

Sursa foto: AP

Suspectul este „încă în libertate”, potrivit poliţiei din comitatul Androscoggin, care a publicat fotografii în care apare un bărbat înarmat cu o puşcă semi-automată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE