Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri prezidențiale 2024, pe 15 și 29 septembrie. Marcel Ciolacu: Urmează şi PNL să voteze aceste date

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seara, că în coaliţia de guvernare a fost stabilită data când vor avea loc alegerile prezidențiale de anul acesta.

  • Alegeri europarlamentare și locale 2024 - 9 iunie
  • Alegeri prezidențiale 2024 - 15 şi 29 septembrie
  • Alegerile parlamentare 2024 - 8 decembrie

PNL va vota duminică datele alegerilor

Marcel Ciolacu, premierul României: În acest moment, în coaliţie am stabilit foarte clar: sunt alegeri comasate locale cu europarlamentare pe data de 9 iunie, pe data de 15 septembrie şi 29 septembrie - alegerile prezidenţiale, turul unu şi turul doi, şi pe data de 8 decembrie avem alegerile generale, pentru Parlamentul României. În coaliţie aşa am stabilit. Urmează şi PNL să treacă aceste date, cred că duminică, prin votul din interiorul partidului.

Guvernul va adopta o ordonanță de urgență legată de alegeri

Marcel Ciolacu a mai adăugat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă cu tot ce implică aceste alegeri, care va fi trimisă la Parlament pentru a deveni lege.

Datele alegerilor din România din 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL. A fost mai bine de o lună de negocieri, iar cele două partide au ajuns la un acord în ceea ce privește comasarea alegerilor locale cu alegerile europarlamentare.

Alegeri 2024 în România

Primele alegeri de anul acesta vor fi pe data de 9 iunie, când românii vor merge la urne atât pentru alegerile locale, cât și pentru cele europarlamentare.

Dacă în 2019 alegerile prezidențiale s-au desfășurat pe 10 și 24 noiembrie, anul acesta coaliția a luat decizia să le devanseze. Cele două tururi vor avea loc pe 15 și pe 29 septembrie.

Ultimele alegeri de anul acesta, cele parlamentare, vor fi pe data de 8 decembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE