Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

200.000 de turiști pe litoral, în weeendul de Sfânta Maria. ANAT: Multe hoteluri au anunțat un grad de ocupare de 100%

La malul mării hotelurile sunt pline, atât în nordul litoralului -cautat de cei care vor distracție, cât și în sud, loc preferat de familiști.

Invitat la Euronews, purtătorul de cuvânt al ANAT, Traian Bădulescu, a vorbit despre ce se întâmplă pe litoral.

„De data aceasta, chiar dacă nu tot sezonul putem spune că a fost neapărat excelent, acum litoralul chiar este plin și foarte multe hoteluri au grad de ocupare chiar 100%. Cei care doresc mai mult să se distreze, plajă de calitate, nu se sperie de aglomerație, aleg și Mamaia, Mamaia Nord.

Iar familișii, familiile cu copii care vor și un cadru mai natural, să spunem, mai liniștit, cu vegetație mai multă, aleg sudul litoralului, în special stațiunile Neptun, Olimp, Jupiter, Venus și pe de altă parte Eforie Nord, dar și Eforie Sud. O mare surpriză, chiar dacă mai sunt multe de făcut acolo, stațiunea Costinești, din nou, este foarte căutată.”, a declarat acesta.

Cum petrec românii weekendul prelungit la munte

Weekendul prelungit de Sfânta Maria aduce aglomerație la munte, nu doar pe șosele ci și la obiectivele turistice.

La Canionul 7 Scări, de exemplu, turiștii stau la rând zeci de minute, în cel mai fericit caz, pentru a putea intra pe traseu.

Cel mai mare timp de așteptare poate fi chiar și de trei ore. Cu toate acestea, oamenii nu sunt deranjați și spun că merită experiența, aerul curat și peisajul desăvârșit.

Turiștii care vor să viziteze Canionul 7 Scări trebuie să se înarmeze cu răbdare și asta pentru că după un traseu de aproximativ 60 de minute ei ajung aici, la intrarea în Canion, unde trebuie să mai aștepte aproximativ 20-30 de minute până vor putea intra pe traseu.

Citește întreaga știre, aici: Aglomerație la munte în weekendul prelungit de Sfânta Maria. Ce fac turiștii la canionul ”șapte scări”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE