Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aglomerație la munte în weekendul prelungit de Sfânta Maria. Ce fac turiștii la canionul ”șapte scări”

Weekendul prelungit de Sfânta Maria aduce aglomerație la munte, nu doar pe șosele ci și la obiectivele turistice.

La Canionul 7 Scări, de exemplu, turiștii stau la rând zeci de minute, în cel mai fericit caz, pentru a putea intra pe traseu.

Cel mai mare timp de așteptare poate fi chiar și de trei ore. Cu toate acestea, oamenii nu sunt deranjați și spun că merită experiența, aerul curat și peisajul desăvârșit.

Turiștii care vor să viziteze Canionul 7 Scări trebuie să se înarmeze cu răbdare și asta pentru că după un traseu de aproximativ 60 de minute ei ajung aici, la intrarea în Canion, unde trebuie să mai aștepte aproximativ 20-30 de minute până vor putea intra pe traseu.

Timpul de așteptare crește însă dacă turiștii vin în jurul prânzului. Cu toate acestea, oamenii nu par să fie deranjați și spun că au venit să se relaxeze. La întoarcerea de pe munte turiștii sunt așteptați de localnici cu preparate tradiționale. Nici distracția nu lipsește. Pasionații de senzații tari au la dispoziție 36 de trasee de tiroliană pe o lungime de aproximativ 4 kilometri.

Prețul unui bilet pentru vizitarea Canionului este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii și studenți.

Turiștii au stat la coadă să urce și pe cel mai înalt vârf din România în Munții Făgăraș. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu zeci de oameni așteptându-se unii pe alții pe potecile înguste care duc spre vârful Moldoveanu, la 2544 de metri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE