Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Urmează cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. La ce prețuri au ajuns pachetele turistice

200 de mii de turiști sunt așteptați în acest sfârșit de săptămână în stațiunile de la malul mării. Vor fi trei zile de vacanță, pentru că luni e zi liberă de sărbătoarea Sfintei Marii.

Grad de ocupare de 100%

Locuri la hoteluri nu prea mai sunt. Agenții de turism și hotelierii spun că toate stațiunile vor avea un grad de ocupare de 100%. Este cel mai aglomerat weekend din acest sezon estival. Un motiv este și weekendul prelungit.

De asemenea, se organizează și multe evenimente în acest weekend pe litoral, dat fiind faptul că pe 15 august sărbătorim Ziua de Sfânta Maria, când se aniversează și Ziua Marinei Române.

Ce evenimente vor fi în weekend

Evenimentele încep din această seară, 11 august, în stațiunea Mamaia, cu un concert al formațiilor muzicale ale Forțelor Navale Române și Diviziei 101 Aeropurtate a SUA, cantonate la Mihail Kogălniceanu.

Sâmbătă, 13 august, toți turiștii de pe litoral vor putea participa la ziua porților deschise în Portul Militar din Constanța. Vor putea admira navele militare, un elicopter Puma Naval și multă tehnică militară.

Luni, 15 august, încep festivitățile dedicate Sfintei Marii și Zilei Marine Române. Vor fi evenimente care vor atrage foarte mulți turiști, pentru că în Portul Tomis va fi o paradă a navelor militare. Evenimentele vor avea loc atât pe mare, cât și pe uscat. În fiecare an, de Ziua Marinei, sunt zeci de mii de turiști care urmăresc cu sufletul la gură aceste festivități. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

Prețuri

Hotelierii spun că pachetele turistice s-au epuizat rapid. Este vorba despre pachetele care conțin trei nopți de cazare, cu prețuri ce pornesc de la 690 de lei, la un hotel de trei stele din stațiunea Mamaia și ajung până la 2.400 de lei la un hotel din stațiunea Eforie Nord, la patru stele, all inclusive.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE