Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O mină antitanc, găsită în apele Mării Negre, pe litoralul bulgăresc. Autoritățile au intervenit de urgență, iar plaja a fost închisă

Publicat de: Euronews

O mină antitanc a fost găsită în apele Mării Negre, pe litoralul bulgăresc, în regiunea Burgas. Autoritățile au intervenit de urgență, iar plaja a fost închisă.

Mina a fost descoperită de un adolescent care făcea scufundări. În zonă au intervenit echipe ale Poliției și Armatei, iar mina a fost detonată în apa mării.

Mina a fost găsită de un adolescent care făcea scufundări

Turist: „Ne-am scufundat. Am înotat pe lângă pietre și am decis să ne apropiem. Între timp, am văzut ceva de genul unei mine și am decis să ieșim. Am anunțat salvamarii și ei au chemat Poliția. Era verde, rotundă, cu tăieturi, de acest diametru. Am crezut că este o mină antipersonal, dar s-a dovedit a fi o mină antitanc.”

Mina nu are legătură cu războiul din Ucraina

Anchetatorii susțin că mina nu are legătură cu războiul din Ucraina. Totuși, această descoperire vine după ce, luna trecută, mai multe fragmente din rachete de producție rusească au fost recuperate în diferite locuri de pe coasta Bulgariei. Fragmentele de rachetă nu conțineau elemente explozive.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE