Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Litoralul, destinaţia preferată a românilor în minivacanţa de Sfânta Maria. Cât costă o noapte de cazare

Publicat de: Bianca Chirilă

Litoralul rămâne destinaţia preferată a românilor în minivacanţa de Sfânta Maria, însă sunt şi turişti care aleg zone mai liniştite, aflate în natură, precum Delta Dunării, satele tradiţionale româneşti, staţiunile balneare sau cele montane.

Pachetele de 3-4 nopţi sunt cele mai căutate în această perioadă, indiferent de destinaţie, iar tur-operatorii au pregătit oferte pentru toate buzunarele, dar şi programe dedicate zilei de 15 august.

Tarifele pe litoral

Pe litoralul românesc, tarifele pornesc de la aproximativ 250 de lei camera/noapte, la un hotel trei stele, dar pot ajunge şi 650 lei camera/noapte la unul de 5 stele. În Delta Dunării, la un hotel de 5 stele, românii pot plăti pentru 3 nopţi de cazare cu mic dejun în jur de 636 de euro/camera, într-o staţiune montană de pe Valea Prahovei, la o vilă de 4 stele, 1.177 de lei/camera dublă, în timp ce într-o staţiune balneară, la un hotel de 4 stele, turiştii pot scoate din buzunar uşor peste 2.000 de lei pentru 3 nopţi, cu demipensiune.

Vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican, spune că în această perioadă turiştii aleg litoralul românesc, cu staţiuni precum Mamaia, Saturn sau Eforie Nord, dar şi staţiuni balneare precum Băile Herculane, Băile 1 Mai, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Covasna, staţiuni montane precum Buşteni sau Delta Dunării.

„Tur-operatorii specializaţi pe turism intern au pregătit programe dedicate minivacanţei de Sf. Maria. Majoritatea turiştilor au optat pentru mini-sejururi de 3 nopţi, în perioada 12-15 august, dar sunt şi români care au mai luat zile libere şi au ales perioade precum 14-17 august, dorind ca sărbătoarea de Sf. Maria să fie la jumătatea mini-sejurului. În această perioadă, turiştii aleg litoralul românesc, cu staţiuni precum Mamaia, Saturn sau Eforie Nord, dar şi staţiuni balneare precum Băile Herculane, Băile 1 Mai, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Covasna, staţiuni montane precum Buşteni sau Delta Dunării", a declarat pentru Agerpres Adrian Voican.

Litoralul bulgăresc este o altă destinaţie preferată de români

Litoralul bulgăresc este o altă destinaţie preferată de români în această perioadă, unde pachetele turistice pentru 3 nopţi de cazare pornesc de la 111 euro camera la un hotel de 3 stele, dar pot ajunge şi la 470 de euro camera la hoteluri de 3 şi 4 stele cu servicii all inclusive şi chiar aproape de 1.000 de euro la anumite hoteluri selecte.
Tur-operatorii susţin că pentru litoralul românesc şi cel bulgăresc există un grad de ocupare ridicat, cel puţin similar celui de anul trecut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE