Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România redevine destinație turistică: 4,4 milioane de turiști în prima jumătate a anului

Numărul turiștilor care au ales o destinație din România se apropie de cel mai profitabil an turistic, 2019. Datele Institului de Statistică pentru prima jumatate a anului arată o creștere cu 34% a numărului de turiști în România față de 2021, respectiv puțin peste un milion de turiști.

În 2019 au fost înregistrați un milion 300 mii de turiști, atât români, cât și străini. Îmbucurător este faptul că turiștii străini redescoperă România.

Peste un milion de turiști în iunie

În luna iunie, peste un milion de turiști s-au cazat în România, în creștere cu 34.8% față de iunie 2021. Este o cifră care se apropie de datele din 2019, ultimul an înainte de pandemie.

Din totalul de peste un milion de turiști din luna iunie, putin peste 14% au fost turiști străini.

Observăm o creștere importantă a numărului de turiști străini ajunși în România în luna iunie. Anul trecut, când majoritatea țărilor aveau impuse restricții de călătorie, în România au ajuns puțin peste 70 de mii de turiști din afară. În aceeași lună a lui 2022, numărul se dublează și depășește 153 mii de turiști.

4,4 milioane de turiști în prima jumătate a anului

Dacă vorbim despre primele șase luni din 2022, numărul total de turiști în Romania a fost de 4,4 milioane. Dintre ei 630 de mii au fost turiști străini. Cei mai mulți turiști străini care ne vizitează țara vin din Germania, urmați de cei din Israel, Italia, Statele Unite și Franța.

Turiștii străini au ales să meargă mai ales în câteva dintre orașele mari și județele turistice. Prima lor destinație este București și zona Ilfov, unde au sosit cei mai mulți dintre ei. Următoarele destinații ale turiștilor străini sunt județele Brașov, Cluj, Sibiu și Iași.

Durata medie a şederii a fost de două zile, atât pentru turiştii români cât şi pentru turiştii străini.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE