Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noua Zeelandă se redeschide, dar îi îndeamnă pe turiști să „aibă grijă”

După doi ani, Noua Zeelandă și-a redeschis complet granițele pentru vizitatorii internaționali.  Luni, țara a ridicat ultimele restricții impuse vizitatorilor, deschizându-se pentru sosirile pe cale maritimă, pentru studenții internaționali cu vize de studiu și pentru turiștii din țări care nu beneficiază de scutire de vize, precum China și India.

Pe măsură ce primii vizitatori internaționali din ultimii doi ani aterizează în Noua Zeelandă, industria turistică îi va primi cu brațele deschise. Dar le va cere, de asemenea, să pășească cu grijă.

Toți cei care sosesc vor trebui să fie vaccinați cu două doze și nu se vor confrunta cu o perioadă de carantină la sosire. Dar, pe măsură ce se deschide, Noua Zeelandă, renumită la nivel mondial pentru peisajele sale naturale imaculate, are un mesaj pentru vizitatori.

„Viitorul nu va arăta ca trecutul”. Acestea sunt cuvintele directorului executiv al Tourism Industry Aotearoa (TIA), Rebecca Ingram.

Cum a schimbat pandemia turismul în Noua Zeelandă?

Timp de doi ani, croazierele care își descărcau pasagerii în orașele portuare și turiștii care se grăbeau în jurul Insulei de Sud au fost o amintire îndepărtată. Unele comunități au preferat să fie așa.

Guvernul a adoptat noi legi care restricționează „libertatea de camping”. În timp ce comunitățile locale au redactat planuri de gestionare a destinațiilor pentru a se proteja împotriva supraaglomerării și a efectelor negative ale turismului. În Milford Piopiotahi propunerile includ plafonarea intrării zilnice la 4000 și introducerea unei taxe pentru vizitatorii internaționali.

Atracția - cea mai înaltă cascadă din lume pe care se poate urca pe cablu - vrea să devină pozitivă din punct de vedere al emisiilor de carbon, spune directorul Mark Morrison.

Ce este Promisiunea Tiaki?

Pandemia a accelerat adoptarea sustenabilității, dar Aotearoa este de mult timp un lider mondial în turismul regenerativ. Din 2019, vizitatorii internaționali în parcurile naționale au trebuit să plătească o taxă de 35 dolari neozeelandezi.

Cu toate acestea, schimbarea este, de asemenea, psihologică. În 2018, Tourism New Zealand a lansat Promisiunea Tiaki. Tiaki înseamnă „grijă” în te reo Māori.

Printre recomandări se numără renunțarea la drone și grija de a nu răspândi dăunători care amenință biodiversitatea unică a națiunii. Promisiunea este inspirată de bogata tradiție Māori de respect și reciprocitate cu peisajul natural, explică Oscar Nathan, directorul general al Tourism Bay of Plenty.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE