Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski, la Forumul Economic Mondial de la Davos: ”Putin reprezintă războiul. Vrea să ne umilească”

Prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos, acolo unde se întâlnesc zilele acestea liderii din peste 100 de țări, președintele Volodimir Zelenski a prezentat planul de pace al Kievului.

Liderul ucrainean participă la Forumul din Elveția pentru a-și mobiliza aliații. În ultimii doi ani, el s-a adresat participanților printr-o înregistrare video.

Marți, Zelenski s-a întâlnit cu oficiali americani pentru a discuta despre cât de important este ajutorul din partea Washingtonului. Totodată, el a avut o întâlnire bilaterală și cu Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Zelenski, la Forumul Economic Mondial de la Davos: ”Răspunsul lui Putin când vine vorba de pace este de a furniza mai multe arme”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei:”Un singur om ne-a furat cel puțin 13 ani de pace, aducând durere, durere și crize care au impact asupra lumii. Putin încearcă să ne umilească. Se repetă ceea ce s-a întâmplat în secolul XX, atrocitățile și sentimentele îngrozitoare pe care le induce războiul. De fapt, Putin reprezintă războiul. Cu toții știm că acesta este singurul motiv pentru care mai multe războaie și conflicte au loc și pentru care toate încercările de a aduce pacea au eșuat. El nu se va schimba. Putin nu se va schimba. Noi trebuie să ne schimbăm, trebuie să schimbăm această situație”.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei:”Cu toții trebuie să ne schimbăm pentru a face ca această nebunie care domnește în mintea lui Putin să nu se mai repete. Putin se gândește la ceea ce își dorește, ceea ce face și care sunt țintele sale. Răspunsurile sale cu privire la durata războiului se referă tot timpul la război, fără niciun sfârșit, el dorește ca acest lucru să se împlinească conform voii sale. (...) El se bucură la aceste lucruri care cauzează suferință pentru alții. Răspunsul său când vine vorba de pace este de a furniza mai multe arme, arme din Coreea de Nord și din Iran”.

„Regimuri ca ale sale există în lume și noi trebuie să facem tot ce putem pentru a ne apăra. Dacă cineva crede că acest lucru este doar despre noi, ucrainenii, atunci se înșală amarnic (...) Dați-mi voie să vă întreb cu sinceritate: ce națiune europeană poate oferi astăzi o armată care să fie egală cu cea a Ucrainei și care să țină Rusia în frâu, câți bărbați și câte femei din țările voastre sunt pregătiți să lupte în fața acestui agresor? (...) În orice confruntare, există un punct unde catastrofa poate fi oprită. Ucraina are această oportunitate”, a mai spus liderul de la Kiev, prezent la Forumul din Elveția.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE