Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

INTERVIU. ZDA, una dintre solistele trupei Red Blonde: „E o școală foarte bună să fii freelancer"

ZDA, adică Alina Chinie, cândva una dintre solistele trupei Red Blonde, adoptă astăzi un stil… eclectic. 

Am întrebat-o pe Alina Chinie de ce ZDA, iar răspunsul ei a fost: “Pentru că este atât de prost încât este bun. Este scurt. Fie îți place, fie îl urăști, dar îl reții.”

De-a lungul vremii, a cântat și heavy metal, trap, lo-fi, pop, dar și foarte multe stiluri electro. ZDA colaborează cu CHOPSTICKS, iar piesele sunt compuse de cele mai multe ori împreună cu acesta.

Cum e să fii artist independent în România

Nu este ușor să fii artist independent în România, însă ZDA consideră că este o școală foarte bună cea de freelancer. Astfel, a ajuns să producă și să regizeze singură unele dintre clipuri, să fie responsabilă de concept și imagine. 

Baia nu suplinește orice decor, însă ZDA își filmează clipurile în toaletele cluburilor sau ale prietenilor. 

ZDA a lansat conceptul “Music is the shit”, unde provocarea este să cânte în orice tip de baie: “Am filmat prima dată în toaleta unui club, după aceea am filmat la o prietenă acasă. Am de fiecare dată aceeași echipă, am două, trei lumini și o cameră. Ideea este să cânt numai și numai live. Cred că mai repede te uiți la un om care cântă într-un wc decât la unul care cântă într-un super decor."

Există un public fidel pentru muzica de cameră, însă cum este publicul pentru muzica de baie?

“O să îți dau un singur exemplu care să definească, din punctul meu de vedere. Publicul de baie sunt acei oameni care văd și ceea ce nu funcționează. Desigur, nu-ți imagina că am doar oameni care mă periază și îmi spun doar lucruri drăguțe", a răspuns Alina Chinie.

ZDA este activă pe internet, cel puțin pe Instagram și pe TikTok, unde postează clipuri menite să îi amuze pe urmăritori: “Am început să o fac când m-am simțit încrezătoare că pot să vin cu ceva nou pe piața internetului. Și cred că m-a ajutat foarte mult să găsesc și acest online persona.” 

Alina Chinie este și actriță, iar unul dintre spectacolele unde o putem vedea este “De ce plecăm când iubim”, o piesă de teatru scrisă de Bianca Pop: “Este un spectacol care tratează probleme cu care se confruntă cam toată lumea, cu situationship. Eu am cam evitat să joc spectacole de teatru, am avut experiențe destul de neplăcute de-a lungul timpului și mi-am zis că este atât de greu în industria muzicală că nu are sens să intru într-o industrie unde este la fel de greu. Și am evitat."

“De ce plecăm când iubim” nu este singurul spectacol în care Alina Chinie joacă. Actrița face parte și din distribuția sketch-ului “Atenție! Cad relații!”, alături de Delia Riciu, George Dumitru și Andrei Negoiță, scris de Sergiu Floroaia. 

Vocea Alinei Chinie nu se aude doar în baie, ci și la radio și în filmele de animație. “Rapunzel” sau “Merida” din Brave sunt doar câteva dintre personajele dublate de artistă.  

@alinuzda Reply to @andreeapop910 ♬ original sound - ZDA

ZDA, om de radio

A luat contact cu radioul de când era în liceu, printr-un proiect numit Shadow Day, unde a și lucrat la vremea respectivă. În 2018, Gojira i-a propus să fie partenera sa de emisiune, iar ZDA a acceptat provocarea. Tot în 2018, Alina Chinie juca alături de Dani Ionescu în spectacolul “În doi”, în cadrul festivalului Undercloud. Un spectacol jucat… în mașină.

Astăzi, pe Alina Chinie o putem auzi de luni până vineri moderând o emisiune de radio.

ZDA și-a propus ca anul acesta să își producă propriul album: “unde o să vorbesc despre viața mea, din clipa în care m-am născut până astăzi. O să vorbesc despre tot, și bune și rele”, a mai spus artista.

Locație: LOVA Wine Bar

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE