Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

WhatsApp lansează o nouă funcție. Chat Lock, opțiunea care protejează conversațiile prin parolă sau amprentă

WhatsApp primește o nouă funcție "Chat Lock", menită să faciliteze păstrarea conversațiilor mai private. Noile chat-uri blocate vor fi puse într-un dosar protejat prin parolă sau amprentă, iar notificările din aceste conversații nu vor afișa expeditorul sau conținutul real al mesajului, scrie The Verge.

Dacă sunteți familiarizați cu funcția Apple de ascundere a fotografiilor pentru iCloud, Chat Lock pare că ar funcționa în mod similar.

"Noile chat-uri blocate din WhatsApp vă fac conversațiile mai private. Acestea sunt ascunse într-un dosar protejat prin parolă, iar notificările nu vor afișa expeditorul sau conținutul mesajului", a scris Mark Zuckerberg, pe Facebook.

Vă puteți face o idee despre cum va arăta totul în acest videoclip de la WhatsApp:

WhatsApp este deja binecunoscut pentru mesajele sale criptate de la un capăt la altul, dar acest lucru nu va împiedica pe cineva care are deja telefonul tău deblocat și deschis la WhatsApp să vadă un mesaj. Chat Lock adaugă un nivel suplimentar de protecție care ar putea fi util dacă trebuie să vă împărțiți în mod regulat telefonul deblocat cu cineva. De asemenea, utilizatorii vor putea bloca complet WhatsApp în spatele autentificării biometrice.

Chat Lock se implementează acum, iar în viitor vor exista actualizări suplimentare, anunță Meta. "În următoarele câteva luni vom adăuga mai multe opțiuni pentru Chat Lock, inclusiv blocarea pentru dispozitivele însoțitoare, crearea unei parole personalizate pentru chat-urile dumneavoastră, astfel încât să puteți utiliza o parolă unică, diferită de cea a telefonului dumneavoastră", a scris Meta într-o postare pe blog.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE