Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nouă funcție WhatsApp. Aplicația poate fi folosită pe mai multe telefoane

Utilizatorii WhatsApp nu mai sunt limitați să își folosească contul pe un singur telefon. Serviciul de mesagerie deținut de Meta anunță că funcția sa de ”dispozitiv multiplu”- care anterior vă permitea să accesați și să trimiteți mesaje de pe alte tablete Android, browsere sau computere, alături de telefonul principal - se extinde pentru a suporta și alte smartphone-uri.

"Un singur cont WhatsApp, acum pe mai multe telefoane" este modul în care serviciul descrie funcția, despre care spune că se va extinde pentru toată lumea în următoarele săptămâni, potrivit The Verge.

Configurarea unui telefon secundar pentru a-l folosi cu contul de WhatsApp se face după o nouă instalare a aplicației. Cu excepția faptului că, în loc să introduceți numărul de telefon în timpul configurării și să vă conectați ca de obicei, atingeți o nouă opțiune "link to existing account".

Aceasta va genera un cod QR care va fi scanat de telefonul principal WhatsApp prin intermediul opțiunii "link a device" din setări. Noua funcție funcționează atât pe dispozitivele iOS, cât și pe cele Android.

Cu ce beneficii vine noua funcție

WhatsApp prezintă această funcție ca fiind un instrument util pentru întreprinderile mici care doresc ca mai mulți angajați să poată trimite și primi mesaje de la același număr de telefon de la aceeași firmă prin intermediul unor telefoane diferite. Dar ar trebui să fie utilă pentru oricine care folosește mai multe smartphone-uri în mod regulat și dorește ca toate acestea să fie asociate cu același cont WhatsApp.

Deși telefonul inițial care s-a conectat la cont este considerat dispozitivul "principal", acesta nu trebuie să fie activat pentru a primi mesaje pe celelalte telefoane, tablete Android sau computere.

Cu toate acestea, dacă dispozitivul principal este inactiv timp de peste 14 zile, WhatsApp spune că va deconecta celelalte dispozitive. De asemenea, puteți deconecta manual dispozitivele conectate de pe telefonul principal.

Odată ce un telefon secundar este conectat la contul de WhatsApp, veți putea accesa și trimite mesaje de pe oricare dintre ele.

Până la un an de mesaje vor fi sincronizate între dispozitive, astfel încât veți putea vedea istoricul conversațiilor înainte de a trimite mesaje noi. Mesajele se sincronizează între telefoane, indiferent de sistemul de operare al acestora, fie că este vorba de iOS la Android sau invers.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE