Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

WhatsApp testează noi funcții. Platforma intră în concurență cu alte aplicații de videoconferință

WhatsApp lansează o nouă funcție care le permite utilizatorilor să partajeze un link de alăturare într-un apel, facilitând astfel păstrarea contactului cu cei dragi. Funcția „Call Links” va începe să apară pe WhatsApp în această săptămână și poate fi accesată printr-un banner situat în partea de sus a filei „Apeluri”. Utilizatorii WhatsApp care doresc să încerce funcția „Call Link” vor avea nevoie de cea mai recentă versiune a aplicației, relatează The Verge.

Apeluri video de grup cu până la 32 de persoane

Mark Zuckerberg a anunțat această funcție pe Facebook, spunând că utilizatorii WhatsApp vor putea să partajeze un link către un apel cu „o singură atingere”. Posibilitatea de a partaja un link de apel cu până la 32 de utilizatori a fost anunțată în aprilie.

Funcția „Call Links” va suporta atât apeluri audio, cât și video, iar Zuckerberg a confirmat, de asemenea, că apelurile video criptate sunt în curs de testare pentru apeluri de grup cu până la 32 de persoane, ceea ce este notabil, deoarece WhatsApp limitează în prezent apelurile video la opt utilizatori.

Capacitatea extinsă de apelare face din WhatsApp un concurent pentru Google Meet, Microsoft Teams sau Zoom. Aceste oferte rivale au o capacitate de apelare mult mai mare (100 pentru Google și Microsoft Teams și 300 pentru Zoom). Cu toate acestea, ele includ restricții precum durata apelurilor pentru conturile gratuite și s-ar putea să nu fie prima alegere pentru miliardele de oameni care deja conversează pe WhatsApp.

WhatsApp nu a menționat nicio restricție privind durata apelurilor, ceea ce ar putea să o plaseze ca fiind una dintre cele mai bune aplicații gratuite de apeluri video pentru echipe mai mici și rețele personale, odată ce funcția va fi disponibilă pe scară largă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE