Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

WhatsApp testează noi funcții. O actualizare le va permite oamenilor să "păstreze" mesajele care dispar

Utilizatorii vor trebui să fie de acord ca mesajele lor să fie păstrate, cu ceea ce aplicația spune că este o "superputere a expeditorului". WhatsApp le va permite acum oamenilor să împiedice dispariția mesajelor definitiv.

Aplicația a permis oamenilor să își seteze mesajele să se șteargă automat de la un anumit timp.

Aplicația spune că această funcție este menită să permită ca discuțiile pe WhatsApp să fie mai conversaționale, fără ca utilizatorii să fie nevoiți să se îngrijoreze că lucrurile pe care le spun rămân pentru totdeauna. Dar acest lucru înseamnă, de asemenea, că unele mesaje importante pot dispărea înainte de a fi salvate.

Un alt utilizator ar putea trimite un link important sau o informație importantă, de exemplu, pe care destinatarul dorește să o păstreze pentru mai mult timp.

Cum va funcționa ”Keep in Chat”

Acum, WhatsApp spune că va oferi o funcție exact în acest scop, cunoscută sub numele de "Keep in Chat". Se referă la acest instrument ca la o "superputere a expeditorului", deoarece permite ca acele mesaje să rămână în continuare - dar numai dacă persoana care le-a trimis este de acord.

Atunci când este trimis un mesaj pe care o persoană dorește să-l păstreze, aceasta poate face click pe el și alege opțiunea de a păstra mesajul. Aceasta va trimite apoi o notificare către expeditor, oferindu-i opțiunea de a se opune deciziei.

Dacă îl împiedică să fie salvat, decizia este definitivă, iar mesajul va fi eliminat de pe dispozitivele tuturor atunci când expiră cronometrul normal. Acest lucru este menit să le permită oamenilor să aibă "ultimul cuvânt de spus" cu privire la ceea ce se întâmplă cu mesajele pe care le-au trimis, a precizat WhatsApp.

Dacă persoana este de acord ca mesajul să fie salvat, acesta va primi o mică pictogramă de marcaj. Pe lângă faptul că va rămâne în cadrul chat-ului, mesajul va fi adăugat la un dosar "Mesaje păstrate", unde pot fi văzute împreună, aranjate în funcție de chat-ul din care au provenit.

Funcția va fi "implementată la nivel global în următoarele câteva săptămâni", a precizat WhatsApp.

Funcția de dispariție a mesajelor de pe WhatsApp permite oamenilor să aleagă dacă mesajele vor fi șterse după 24 de ore, șapte zile sau 90 de zile. Aceasta poate fi activată fie pentru toate chat-urile, fie doar pentru anumite discuții, iar ambele opțiuni pot fi alese din setările WhatsApp.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE