Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Vremea de Crăciun în România. În ce zone sunt șanse să ningă

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Frigul, ploile și ninsorile se vor instala în următoarea perioadă în majoritatea regiunilor. Meteorologii spun că temperaturile vor fi apropiate de cele specifice de Crăciun în mare parte din țară, cu excepția regiunii nord-estice unde va fi mai frig.

Institutul Naţional de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi sub valorile normale ale perioadei, în următoarele două săptămâni.

Cum va fi vremea în săptămâna 28 noiembrie - 5 decembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică negativă uşor mai accentuată în regiunile estice, sud-estice şi la munte.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice, centrale şi la munte.

Prognoza meteo în perioada 5 - 12 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele estice şi nord-estice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Vremea în săptămâna 12 - 19 decembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil uşor mai coborâte în nord-est. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Vremea în săptămâna 19 - 26 decembrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil uşor mai coborâte în nord-estul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Distribuie

Taguri