Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vreme extremă, incendii și furtuni de zăpadă. În Mexic ard pădurile, iar în SUA sunt ninsori puternice

Continentul nord-american se confruntă cu fenomene climatice extreme. Mexicul este afectat de incendii devastatoare de pădure, iar în unele regiuni din Statele Unite ale Americii sunt furtuni de zăpadă. Mai multe școli din statul american Minnesota au fost închise, iar traficul aerian a fost perturbat din cauza ninsorilor puternice. 

Incendiile de vegetație s-au extins în 32 de state din Mexic, iar flăcările au distrus, până în prezent, peste 1.400 de hectare de pădure. Au fost afectate mai multe rezervații ecologice, dar și plantații agricole. În unele zone, incendiile s-au extins în localități și au distrus gospodării, iar oamenii au fost evacuați de urgență. Potrivit pompierilor, sunt încă aproape 60 de focare.

”Este trist, sunt multe pierderi și este vorba de bunurile atâtor oameni. Uneori, aceste lucruri se întâmplă din cauza neglijenței noastre ca oameni, că nu avem grijă de Mama Pământ”, spune o localnică.

Ninsori puternice în SUA

Iar în Statale Unite ninsorile puternice au perturbat traficul rutier în mai multe regiuni. Poliția a înregistrat 400 de accidente rutiere. Peste 20 de oameni au fost răniți, iar cel puțin unul a murit.  

”Ziua mea de naștere este în aprilie și în fiecare an am emoții. Ei bine, o mulțime de oameni sunt emoționați pentru că se gândesc că vine primăvara și că iarna s-a terminat. Dar, de când eram mic, de fiecare dată apare această furtună mare de zăpadă și iată că a venit și acum” , a menționat un localnic.

Meteorologii au emis avertizări de furtuni de zăpadă pentru nouă state americane.   

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE