Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vrei să fii un nomad digital? Iată locurile de muncă la distanță care necesită o experiență minimă

Munca la distanță este mai accesibilă ca niciodată datorită unei game de locuri de muncă cu experiență redusă disponibile pentru cei care doresc să câștige bani în timp ce călătoresc.

Chiar și înainte de pandemie, mulți dintre noi visau să schimbe interiorul monoton al birourilor noastre cu soarele, marea și nisipul.

Acum, odată cu apariția muncii hibride și a muncii la distanță, mai mulți angajați decât oricând renunță la birou (sau la sufrageria lor) și se îndreaptă spre locuri mai pitorești.

În timp ce munca la distanță se potrivește multor roluri, unele sunt mai greu de transpus. Totuși, acest lucru nu oprește un număr tot mai mare de persoane care caută un nou început în spațiul nomad digital. Mulți lucrători o iau de la capăt în roluri care necesită puțină sau deloc experiență și care sunt ideale pentru lucrătorul explorator.

De ce este atât de populară munca la distanță?

În afară de flexibilitatea evidentă pe care o permite munca la distanță și de faptul că majoritatea dintre noi ar prefera să privească peisaje frumoase decât becul de la birou, munca la distanță le oferă oamenilor șansa de a călători, de a experimenta alte culturi și de a-și extinde seturile de competențe.

De fapt, munca la distanță aduce beneficii și companiilor. Potrivit unor studii americane, nomazii digitali sunt cu 45 % mai productivi decât omologii lor de la birou. De asemenea, aceștia sunt mai fericiți, 91% dintre ei menționând satisfacția profesională și enumerând flexibilitatea ca fiind principalul beneficiu.

Centre dedicate muncii la distanță au apărut peste tot, din Elveția până în Madeira, iar multe țări - precum Portugalia, Canada și Germania - au creat vize pentru nomazii digitali și au modificat legislația pentru a încuraja turismul de lucru. Angajații pot alege literalmente o plajă și se pot instala.

Andy Stofferis, blogger și fondator al Sendabee, o agenție de marketing digital de la distanță, a întâlnit de-a lungul anilor o serie de nomazi digitali și susține beneficiile acestui stil de viață.

"Cred cu adevărat că îmbrățișarea unui stil de viață nomad digital necesită ca indivizii să iasă în mod continuu din zonele lor de confort, să creeze legături cu oameni noi și să se adapteze la medii necunoscute", spune el.

Ce locuri de muncă te pot ajuta să începi să lucrezi de la distanță?

Există o serie de roluri care se pretează foarte bine la munca la distanță și care necesită foarte puține competențe. Iată câteva dintre cele mai populare opțiuni de locuri de muncă pentru nomazii digitali aflați la prima experiență.

Asistent virtual - Așa cum scrie pe cutie, acest rol presupune, în esență, să fii un jocheu administrativ la distanță pentru persoane sau companii . Postul necesită bune abilități de organizare și este incredibil de prietenos cu munca la distanță.

Acesta poate implica gestionarea mailurilor, programarea calendarelor, introducerea de date și realizarea oricăror alte solicitări ad-hoc. Fă-o de pe plajă, dintr-o cameră de hotel sau de pe coasta unui munte (presupunând că 4G-ul funcționează).

Reprezentant al serviciului clienți - S-au dus zilele rândurilor de birouri echipate cu angajați care poartă căști. Rezolvați problemele clienților, vindeți produse și răspundeți la întrebări din confortul unui șezlong ca reprezentant al unui call center la distanță.

Acest rol necesită experiență în măsura în care se vorbește fluent în limba principală a companiei și anumite abilități de relaționare.

Operator introducere date - Doriți să scăpați de toate? A fi ofițer de introducere de date la distanță ar putea fi rolul potrivit pentru tine, deoarece necesită o interacțiune socială minimă.

Acest rol presupune colectarea și introducerea de date în baze de date online și menținerea unor înregistrări exacte ale informațiilor companiei. Este obișnuit în industriile din domeniul sănătății, bancar și logistic.

Alege un loc, găsește-ți punctul de interes și începe să editezi date - dar asigură-te că ai o conexiune wifi sigură.

Transcripționist - O alegere populară pentru lucrătorii la distanță, transcrierea poate fi plătită destul de bine. Totuși, nu presupuneți că este la fel de ușor cum pare.

Fișierele audio neclare, accentele puternice și discuțiile încrucișate pot face ca transcrierea să fie dificilă, așa că este bine să aveți puțină experiență la început (sau cel puțin să vă antrenați).

Aplicațiile de transcriere tind să fie mai puțin precise în alte limbi decât engleza, așa că acest rol este potrivit în special pentru cei care au alte competențe lingvistice.

Cum îți poți folosi abilitățile existente ca nomad digital?

O mulțime de roluri adaptate la distanță necesită anumite cunoștințe existente, deși, în multe cazuri, acestea pot fi minime.

Instrumentele gratuite de învățare online sunt o modalitate bună de a vă familiariza cu elementele de bază sau de a completa lacunele din cunoștințele dumneavoastră. Companii precum LinkedIn, Udemy și Coursera oferă cursuri de perfecționare gratuite sau cu costuri reduse.

Alte experiențe pot fi învățate de unul singur.

Gestionarea mediilor sociale - Aceste roluri sunt acum incredibil de comune și ușor de realizat de la distanță. Ele necesită o înțelegere de bază a platformelor populare, cum ar fi Facebook, Twitter, Instagram și TikTok.

Sistemele folosite pentru a le gestiona pot fi preluate relativ ușor cu puțină cercetare online.

Abilitățile de scriere și cunoștințele de bază ale instrumentelor de design, cum ar fi Canva sau Photoshop, sunt, de asemenea, la îndemână pentru acest rol.

Tutoriat online - Tutoriatul online este un punct de intrare accesibil pentru munca la distanță - în special în domeniul limbilor străine.

Mulți lucrători își predau limba maternă cu foarte puțină pregătire. Totuși, aceste locuri de muncă sunt mai ușor de obținut cu calificări, așa că obținerea unei certificări TEFAL (sau echivalentă) poate fi de ajutor.

Fiți un prieten virtual - Dornic de ceva un pic mai de stânga? Încercați să fiți un prieten virtual.

O mulțime de oameni tânjesc după companie, dar le este greu să se conecteze. Unele roluri plătesc până la 20 de euro pe oră doar pentru a discuta cu aceste persoane prin apel video.

Companii precum Rent A Friend și Rent a Cyber Friend fac relativ ușoară înscrierea și începerea activității.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE