Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vrei să cunoști alți nomazi digitali? Iată care sunt cele mai populare și cele mai puțin populare țări

Publicat de: Mirabela Vasile

De la New York la Lisabona și Thailanda, iată unde se etichetează cel mai des pe Instagram muncitorii cu poftă de călătorii.

Dacă ați putea lucra de oriunde, unde ați merge?

Ascensiunea conceptului de ”nomad digital” a făcut ca tot mai mulți oameni să își întindă aripile; evitând biroul sau rutina WFH pentru o viață de aventură.

Dacă vă întoarceți ideea în minte, poate că vă imaginați o scenă la malul mării - dactilografiind într-o cafenea la umbră până când v-ați golit suficient de mult din căsuța de e-mail pentru a vă bucura de câteva raze, potrivit Euronews Travel.

Versiunea de visare cu ochii deschiși ar fi iertată dacă ar posta un instantaneu pe Instagram. Ceva umil și total neinflamator pentru prietenii de acasă, cum ar fi #officefortheday.

Dar o căutare prin aplicația de socializare a descoperit că nomazii digitali nu se îndreaptă neapărat spre coastă - mulți se mută în marile orașe.

Cercetătorii de la resume.io, un site de creare de CV-uri, au căutat printre mii de postări cu hashtag-ul #digitalnomad și au folosit locații geoetichetate pentru a determina cele mai populare locuri.

Nu este o imagine completă - nu toată lumea își documentează viața online sau nu toți își scriu hashtag-urile în limba engleză, la urma urmei - dar oferă o idee despre locurile în care se îndreaptă lucrătorii cu dorință de călătorii.

Unde se duc toți nomazii digitali?

SUA este cea mai populară locație pentru nomazii digitali, potrivit echipei resume.io. Aceștia au găsit peste 210.000 de postări cu hashtagul de autoidentificare, mai multe decât în orice altă țară.

Potrivit Statista, principala naționalitate a nomazilor digitali din întreaga lume este cea americană, așa că se pare că mulți nomazi aleg să își păstreze călătoriile în Statele Unite.

Spania este a doua cea mai populară țară pentru nomazii digitali. Cu o viză oficială de lucru la distanță lansată la începutul acestei luni - care permite resortisanților din afara UE să rămână până la cinci ani, este probabil să rămână pe primele locuri pe listele nomazilor.

Thailanda se află pe locul trei, urmată de Mexic - deși nu toți localnicii din Mexico City sunt încântați de acest lucru - și Franța.

Unde sunt cele mai populare orașe din Europa?

Constatările nu sunt tocmai revoluționare. Orașele cu cei mai mulți nomazi digitali fericiți pe Instagram sunt populare în rândul oamenilor în general. New York este capitala nomazilor digitali din SUA și America de Nord, în timp ce Londra are cea mai "vibrantă" comunitate de nomazi digitali din întreaga lume.

Capitala britanică a înregistrat peste 20.000 de hashtag-uri până în această lună. Deși nu oferă o viză specifică pentru nomazii digitali - iar chiriile sunt foarte mari - cultura, viața de noapte și restaurantele extraordinare ale orașului se dovedesc a fi o mare atracție pentru lucrătorii la distanță care caută să se distreze.

Parisul se află pe locul următor, urmat de Barcelona și Lisabona. Portugalia a lansat recent o nouă viză de nomad digital de un an, așa că, dacă încă nu ați experimentat orașul tramvaielor galbene, al gresiei superbe și al sardinelor la grătar, acesta ar putea fi biletul dumneavoastră. Aveți grijă doar să nu-i deranjați prea mult pe localnici.

Cu excepția Atenei (pe locul al cincilea), primele zece centre de nomazi digitali din Europa se află toate spre vestul Europei.

Și, cu excepția Funchal din Portugalia, notează echipa, toate sunt capitale. Las Palmas de Gran Canaria, pe locul zece, este capitala uneia dintre Insulele Canare din Spania.

Locații mai liniștite pentru nomazii digitali

Dacă vă gândiți să faceți pasul către nomadismul digital, ar putea fi liniștitor să știți că toate aceste orașe au o comunitate înfloritoare de călători care gândesc la fel.

Dar poate că o abundență de alți nomazi digitali nu este ceea ce căutați.

Așadar, merită să știți că printre destinațiile mai puțin cunoscute care nu au fost inundate de postări cu etichete se numără Madagascar, Uruguay, Ghana, Danemarca, Nepal și Irlanda.

Toate aceste țări au avut mai puțin de 10.000 de postări fiecare. Deși este posibil ca Uruguay să primească un impuls datorită noii sale vize de nomad digital care asigură o tranziție ușoară către America de Sud.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE