Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lucrați de la distanță într-una dintre cele mai ieftine țări din lume: Columbia lansează o viză pentru nomazi digitali

Publicat de: Mirabela Vasile

Pe măsură ce popularitatea muncii la distanță crește, Columbia este una dintre cele mai recente țări care încearcă să atragă vizitatori cu o nouă viză pentru nomazi digitali.

Sistemul de vize a fost deschis luna trecută, iar acum țara speră să scoată în evidență avantajele de a se muta acolo.

Columbia a fost desemnată unul dintre cele mai ieftine locuri unde să trăiești în 2023 într-un clasament recent realizat de revista International Living. În Bogata, chiria pe șase luni pentru un apartament cu un dormitor costă doar 2 087 de euro. Iar Columbia se află în același fus orar cu unele state din estul SUA - ideal dacă lucrați la orele din SUA.

"Columbia este încântată să împărtășească cu nomazii digitali privilegiul de a lucra din a doua cea mai biodiversă țară din lume.

Bogota, Medellín, Cartagena, Cali, Coffee Landscape și alte destinații oferă o varietate de spații de coworking și locuri de cazare cu programe specifice dezvoltate pentru sejururi mai îndelungate, unde lucrătorii la distanță vor avea parte de experiențe de neuitat.", a declarat într-o declarație Carmen Caballero, președintele ProColombia, care face parte din Ministerul Comerțului, Industriei și Turismului, potrivit Euronews Travel.

Cine poate aplica pentru viza de nomad digital din Columbia?

Pentru a solicita viza de nomad digital din Columbia, aveți nevoie de un pașaport valabil dintr-o țară aflată pe lista celor care sunt scutite de viza de scurtă ședere, o scrisoare care să ateste că lucrați în țara de origine și o asigurare de sănătate. Venitul minim necesar este de 3 milioane de pesos columbieni sau 600 de euro pe lună, care poate fi dovedit cu ajutorul extraselor de cont.

Dacă venitul dvs. depășește această sumă, dacă proveniți dintr-o țară care nu necesită viză de scurtă ședere pentru a intra în Columbia, cum ar fi SUA, Canada sau Regatul Unit, și dacă intenționați să rămâneți doar șase luni pe an, s-ar putea să nu fie nevoie să depuneți o cerere. Puteți sta până la 90 de zile, care pot fi prelungite la 180 fără documente, cu un permis de intrare.

Cu toate acestea, viza de nomad digital le permite lucrătorilor la distanță să stea până la doi ani și să obțină o formă de identificare de stat cunoscută sub numele de "Cedula de Extranjeria". Aceasta este necesară pentru a avea acces la o serie de servicii în țară, inclusiv pentru a încheia un contract de telefonie mobilă sau pentru a închiria o proprietate.

În primele 18 luni, Columbia speră să atragă în jur de 45.000 de nomazi digitali în țară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE