Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski se întâlnește cu Rishi Sunak într-o vizită surpriză la Londra

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să aibă luni o întâlnire la Londra cu premierul britanic Rishi Sunak, în ultima sa oprire a turneului prin mai multe capitale europene, relatează DPA, citată de Agerpres.

Zelenski a spus că se va întâlni cu Sunak pentru "negocieri substanţiale" în contextul invaziei ruse din Ucraina. Vizita la Londra vine după opriri la Paris, Berlin şi Roma şi la trei luni după prima sa deplasare în Marea Britanie de la începutul războiului.

Cu ocazia vizitei din februarie de la Londra, Zelenski s-a întâlnit cu regele Charles şi s-a adresat Parlamentului. 

"Astăzi, Londra. Marea Britanie este un lider când vine vorba de extinderea capacităţilor noastre terestre şi aeriene. Această cooperare va continua astăzi. Mă voi întâlni cu prietenul meu Rishi. Vom avea negocieri substanţiale faţă în faţă şi prin delegaţii", a scris Zelenski pe Twitter.

Eforturile Ucrainei în război

Vizita survine la câteva zile după ce oraşul Liverpool a găzduit concursul muzical Eurovision din partea Ucrainei, în contextul sprijinului britanic pentru lupta Kievului împotriva Rusiei.

Vizita are loc după ce Sunak şi ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, au anunţat că guvernul lor a convenit să permită donarea de rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune pe fondul atacurilor ruseşti neîntrerupte.

Decizia a fost salutată cu căldură de Zelenski, care a spus că reprezintă o "întărire semnificativă" a eforturilor Ucrainei în război.

Vizita lui Zelenski se desfăşoară înaintea Summitului G7 care va avea loc în această săptămână la Hiroshima, în Japonia, şi la care va participa şi Sunak.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE