Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski a fost întâmpinat cu onoruri militare de cancelarul Olaf Scholz. Discuții despre ajutorul militar de 2,7 miliarde de euro pentru Ucraina

Publicat de: Euronews

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost primit duminică la Berlin de omologul său german Frank-Walter Steinmeier, prima etapă a unei vizite în Germania, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Apoi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost întâmpinat duminică cu onoruri militare de cancelarul german Olaf Scholz, transmite euronews.

Pe agenda lui Zelenski mai apare o deplasare la Aachen, în vestul Germaniei, pentru primi Premiul Carol cel Mare, care recompensează angajamentul în favoarea unificării europene.

Vizita este prima a lui Zelesnki în Germania de la debutul invaziei ruse în Ucraina şi are loc în cadrul unui turneu în ţări aliate europene pentru a-şi asigura sprijinul acestora.

''În cea mai dificilă perioadă din istoria modernă a Ucrainei, Germania e mândră să fie prietenul nostru adevărat şi un aliat de încredere. Împreună vom învinge şi vom readuce pacea în Europa'', a scris Zelesnki în cartea de oaspeţi a preşedinţiei germane.

Potrivit agenţiei dpa, pentru vizita preşedintelui ucrainean au fost luate la Berlin măsuri de securitate sporite şi în unele părţi ale capitalei a fost închis traficul.

Ajutor militar din partea Germaniei

Guvernul german a anunţat sâmbătă un ajutor militar în valoare de pentru Ucraina, cel mai mare de până acum, şi a promis sprijin suplimentar pentru Kiev cât timp va fi necesar.

Zelenski a salutat pe Twitter acest ''pachet puternic'', indicând că doreşte să discute cu oficialii germani despre primirea de arme, apărarea aeriană, reconstrucție, securitate şi candidatura Ucrainei la Uniunea Europeană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE