Vladimir Putin, pregătit de negocieri cu SUA pentru un schimb de prizonieri. Baschetbalista Brittney Griner, printre ei

De Răzvan Mihalașcu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Rusia este pregătită să poarte discuții diplomatice cu Statele Unite despre un schimb de deținuți care să o includă pe naschetbalista Brittney Griner, condamnată la închisoare pentru posesie de droguri.

Anunțul referitor la deschiderea negocierilor pentru un schimb de deținuți a fost făcut, vineri, de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

''Suntem gata să discutăm despre acest subiect, dar în cadrul canalului care a fost convenit de către preşedinţii Putin şi Biden'', a afirmat Lavrov, potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres.

Baschetbalista americană Brittney Griner a fost condamnată, joi, la nouă ani de închisoare pentru trafic de droguri. Verdictul pronunțat de un tribunal din Rusia a fost catalogat drept ”inacceptabil" de preşedintele american Joe Biden.

Magistrații Tribunalului din Himki, din apropiere de Moscova, au găsit-o pe jucătoarea de baschet vinovată de posesie și trafic de droguri. Brittney Griner a fost condamnată la "nouă ani de detenţie într-o colonie penitenciară”, a declarat judecătoarea Ana Sotnikova.

De asemenea, sportiva americană primit o amendă de un milion de ruble (16.000 de dolari). Avocaţii lui Brittney Griner au anunţat că baschetbalista va face apel la decizie.

Președintele Joe Biden a criticat în termeni duri condamnarea baschetbalistei americane.

"Este inacceptabil şi cer Rusiei să o elibereze imediat pentru a-şi putea reîntâlni soţia, apropiaţii şi coechipierii", a afirmat liderul de la Casa Albă, după anunţarea verdictului.

Taguri