Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin, pregătit de negocieri cu SUA pentru un schimb de prizonieri. Baschetbalista Brittney Griner, printre ei

Rusia este pregătită să poarte discuții diplomatice cu Statele Unite despre un schimb de deținuți care să o includă pe naschetbalista Brittney Griner, condamnată la închisoare pentru posesie de droguri.

Anunțul referitor la deschiderea negocierilor pentru un schimb de deținuți a fost făcut, vineri, de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

''Suntem gata să discutăm despre acest subiect, dar în cadrul canalului care a fost convenit de către preşedinţii Putin şi Biden'', a afirmat Lavrov, potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres.

Baschetbalista americană Brittney Griner a fost condamnată, joi, la nouă ani de închisoare pentru trafic de droguri. Verdictul pronunțat de un tribunal din Rusia a fost catalogat drept ”inacceptabil" de preşedintele american Joe Biden.

Magistrații Tribunalului din Himki, din apropiere de Moscova, au găsit-o pe jucătoarea de baschet vinovată de posesie și trafic de droguri. Brittney Griner a fost condamnată la "nouă ani de detenţie într-o colonie penitenciară”, a declarat judecătoarea Ana Sotnikova.

De asemenea, sportiva americană primit o amendă de un milion de ruble (16.000 de dolari). Avocaţii lui Brittney Griner au anunţat că baschetbalista va face apel la decizie.

Președintele Joe Biden a criticat în termeni duri condamnarea baschetbalistei americane.

"Este inacceptabil şi cer Rusiei să o elibereze imediat pentru a-şi putea reîntâlni soţia, apropiaţii şi coechipierii", a afirmat liderul de la Casa Albă, după anunţarea verdictului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE