Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vin Diesel, acuzat de agresiune sexuală de o fostă asistentă

Starul din "Fast and Furious", Vin Diesel, a fost acuzat de fosta sa asistent de agresiune sexuală, în timp ce lucra pentru el în 2010.

Asta Jonasson a intentat joi un proces la Los Angeles, susținând că Diesel a forțat-o să o atingă într-un apartament de hotel din Atlanta. În proces se susține că a încercat să scape din cameră după ce a fost forțată să se așeze în patul lui Diesel, dar actorul s-a îndreptat spre ea, apoi i-a pipăit sânii și i-a sărutat pieptul.

În proces se spune că Jonasson a închis ochii de teamă să nu-l înfurie și mai tare pe Diesel și și-a dorit ca agresiunea să se termine. Ea a fost concediată câteva ore mai târziu de sora lui Diesel, Samantha Vincent, care este și președinta One Race Productions. În proces se afirmă că Jonasson s-a simțit ca și cum ar fi fost un "gunoi", iar stima ei de sine a fost "demolată".

"Era clar pentru ea că a fost concediată pentru că nu mai era utilă - Vin Diesel o folosise pentru a-și satisface dorințele sexuale și ea se împotrivise agresiunilor sexuale ale acestuia", se susține în proces.

Cum se apără actorul

Jonasson îl dă în judecată pe Diesel și compania sa pentru crearea unui mediu de lucru ostil, supraveghere neglijentă și concediere abuzivă, printre alte pretenții ale acesteia.

"Permiteți-mi să fiu foarte clar: Vin Diesel neagă categoric această plângere în întregime", a declarat avocatul Bryan Freedman într-o declarație raportată de publicația de specialitate Variety. "Aceasta este prima dată când aude despre această reclamație veche de peste 13 ani făcută de un presupus angajat de 9 zile. Există dovezi clare care infirmă complet aceste afirmații aberante".

Avocata lui Jonasson, Claire-Lise Kutlay, a declarat într-o declarație că procesul clientului său urmărește să îi facă pe Diesel și pe cei care "au permis și acoperit agresiunea sexuală a acestuia, să răspundă pentru acțiunile lor abominabile".

"Angajatorii trebuie să protejeze și să apere oamenii atunci când vorbesc despre agresiunea sexuală și hărțuire", a spus Kutlay. "Sperăm că decizia curajoasă a doamnei Jonasson de a ieși în față ajută la crearea unei schimbări de durată și împuternicește alte supraviețuitoare."

Diesel a jucat rolul lui Dominic Toretto încă de la filmul inaugural al francizei "The Fast and Furious", în 2001. Filmele au devenit mari încasări în box office-ul național și internațional, ultimele două filme obținând fiecare peste 1 miliard de dolari.

La începutul acestui an, cel de-al zecelea episod al francizei, "Fast X", cu Diesel în rolul principal, s-a deschis cu vânzări de bilete în valoare de 67,5 milioane de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE