Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Kevin Spacey, inculpat pentru noi agresiuni sexuale în Marea Britanie

Publicat de: Euronews

Kevin Spacey trebuie să răspundă la noi acuzații de agresiuni sexuale, informează Parchetul Coroanei. Actorul este deja urmărit penal în Marea Britanie pentru agresiuni sexuale asupra a trei bărbaţi.

"CPS a autorizat acuzaţii penale suplimentare împotriva lui Kevin Spacey, în vârstă de 63 de ani, pentru mai multe agresiuni sexuale asupra unui bărbat între 2001 şi 2004", a anunţat într-un comunicat serviciul responsabil cu cele mai sensibile şi complexe anchete din Marea Britanie, potrivit Agerpres.

Actorul este acuzat, de asemenea, că a forţat persoana respectivă "să se angajeze într-un raport sexual neconsensual", a adăugat CPS, citând elemente ale anchetei poliţiei în curs desfăşurare.

Starul, de două ori recompensat cu premiu Oscar (pentru "American Beauty" şi "Usual Suspects") este deja urmărit penal în Marea Britanie pentru patru agresiuni sexuale asupra a trei bărbaţi între martie 2005 şi aprilie 2013, când era director al unui teatru londonez.

Când va avea loc proesul

El a pledat nevinovat la o audiere preliminară din iulie cu privire la aceste fapte. Procesul ar trebui să aibă loc în iunie 2023.

Acuzaţiile la adresa sa fuseseră formulate în toiul mişcării #MeToo şi al "scandalului Weinstein", după numele producătorului de film american vizat de numeroase acuzaţii de hărţuire şi agresiune sexuală, dezvăluite în toamna lui 2017.

Acestea au avut consecinţe grele asupra carierei lui Spacey, actorul fiind scos de Netflix din distribuţia serialul de succes "House of Cards" în care juca personajul principal.

Kevin Spacey, nevinovat de agresiune sexuală. Jurații au considerat că actorul care l-a acuzat nu a avut suficiente probe

În octombrie anul trecut, Kevin Spacey a fost găsit nevinovat la acuzaţia de atingeri cu caracter sexual de către un tribunal civil din New York. Actorul Anthony Rapp acuzase că Spacey l-a pipăit în urmă cu 36 de ani la o petrecere în Manhattan.

Tot în Statele Unite, actorul a fost acuzat de atentat la pudoare şi de agresiune sexuală asupra unui tânăr de 18 ani într-un bar din Massachusetts, pe coasta de est. Acuzaţiile au fost retrase în iulie 2019. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE