Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kevin Spacey, nevinovat de agresiune sexuală. Jurații au considerat că actorul care l-a acuzat nu a avut suficiente probe

Kevin Spacey a scăpat de acuzația de abuz sexual. Un grup de jurați din New York a concluzionat că Spacey nu i-a făcut avansuri sexuale actorului Anthony Rapp. Acesta susținea că a suferit daune psihologice după ce Spacey l-ar fi agresat sexual în 1986, dar Spacey a declarat că întâlnirea nu a avut loc niciodată.

Rapp, care a jucat în musicalul de pe Broadway "Rent", a afirmat în cadrul unui proces din noiembrie 2020 că Spacey l-a atins cu forţa la o petrecere care a avut loc la locuinţa lui Spacey din New York. El a declarat că a plecat după acea scurtă întâlnire.

Jurații au considerat că Anthony Rapp, care cerea despăgubiri de 40 de milioane de dolari pentru suferință emoțională, nu a reușit să dovedească faptul că Spacey a avut un comportament inadecvat față de el, ceea ce a determinat judecătorul să respingă procesul civil.

Aproape cinci ani s-au scurs de când cariera lui Kevin Spacey a fost dată peste cap în urma unei serii de acuzaţii de agresiuni sexuale, începând cu cea formulată de Anthony Rapp.

Kevin Spacey este implicat într-un proces de agresiune sexuală și în Marea Britanie. Actorul american pledează nevinovat și în acest caz.

Cariera lui Kevin Spacey, marcată de acuzaţii

Printre premiile lui Kevin Spacey se numără două trofee Oscar, obţinute în 2000 pentru cel mai bun actor în "American Beauty", respectiv în 1996 pentru cel mai bun actor în rol secundar în "The Usual Suspects", însă cariera sa s-a încheiat în mare parte după ce peste 20 de bărbaţi i-au adus acuzaţii de comportament sexual nepotrivit.

Netflix a renunţat la Spacey care deţinea rolul principal în "House of Cards", iar Christopher Plummer l-a înlocuit în rolul lui J. Paul Getty din "All the Money in the World" cu doar câteva săptămâni înainte de data programată pentru lansarea filmului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE