Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Scandal în lumea dansului irlandez. Acuzații de concursuri trucate și favoruri sexuale

Favoruri sexuale în schimbul unor rezultate mai bune la concursuri prestigioase de dans din Irlanda. Mai multe persoane care ar fi jurizat astfel de competiții sunt anchetate în Irlanda, iar rezultatele indică spre mai multe școli importante de dans.

Acuzații foarte serioase privind stabilirea competițiilor

„Ar fi vizați cel puțin 12 profesori de la Comisia Irlandeză de Dans, care este cea mai mare, cea mai veche și prestigioasă din lume. Aceștia s-ar fi angajat să aranjeze în avans ca elevii lor să obțină cea mai mare notă posibilă nu în funcție de talentul pe care îl au la dans, ci în funcție de relațiile pe care le aveau ei cu profesorii,” a explicat Ellen Coyne, ziaristă la Irish Independent.

Informațiile publicate de ziarul Irish Independent au fost pe larg discutate de opinia publică irlandeză și nu numai.

„Acest lucru este foarte grav pentru Irlanda și pentru imaginea țării pe scena globală. Există acuzații foarte serioase în joc cu privire la stabilirea competițiilor. Trebuie să stabilim acțiuni concrete pentru a oferi liniște copiilor, tinerilor care și-au dedicate viața dansului. În centrul acuzațiilor sunt copiii, ei sunt cei care au fost nedreptățiți. Trebuie să facem ceva concret pentru a ne asigura că dansul irlandez este curat,” a declarat Marie Sherlock, senator al Partidului Laburist.

Comisia irlandeză de dans a publicat o declarație în care se menționează că un astfel de tratament nu va fi tolerat. Până acum, niciun reprezentant al Organizației de Dans din Irlanda nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor. Cazul este investigat de un judecător, iar rezultatul anchetei ar putea determina dacă va fi necesară o anchetă a poliției și, în cele din urmă, a unei instanțe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE