Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Preotul Visarion Alexa, plasat sub control judiciar în dosarul de agresiune sexuală. Arhiepiscopia începe o anchetă

UPDATE Preotul Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar, timp de 60 de zile, sâmbătă, de Judecătoria Sectorului 6 în dosarul în care este acuzat de agresiune sexuală. La ieșirea din Judecătorie acesta nu a dat declarații.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins solicitarea procurorilor de arestare preventivă a acestuia.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Preotul Visarion Alexa, în vârstă de 46 de ani, a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat de agresiune sexuală, a informat, sâmbătă, Poliţia Capitalei.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, în data de 17 august, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 20 Poliţie au fost sesizaţi, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual.

„Poliţiştii au demarat de îndată investigaţiile, iar ulterior, vineri, bănuitul a fost condus la sediul subunităţii pentru audieri. În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere legală", se precizează în comunicat.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Secţiei 20 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală, menţionează DGPMB.

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă,” a declarat Mariana Mihai, avocata preotului.

Bănescu, despre reţinerea lui Visarion Alexa: „Vestea, una absolut şocantă”

Reţinerea de către poliţie a preotului Visarion Alexa din Bucureşti este „o veste absolut şocantă", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, care a anunţat că Arhiepiscopia Bucureştiului va începe propria anchetă în acest caz.

„În legătură cu ştirea referitoare la reţinerea de către poliţie a preotului Visarion Alexa din Bucureşti, în urma unor grave acuzaţii menţionate deja în presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut şocantă. Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum în sfera de cercetare a autorităţilor care îl anchetează. Vă pot spune doar că Arhiepiscopia Bucureştilor va începe la rândul ei o anchetă independentă. Dacă acuzaţiile aduse preotului menţionat vor fi confirmate de autorităţile judiciare, cazul său va fi judecat şi de autorităţile bisericeşti în cadrul 'Consistoriului bisericesc'"
, a precizat Vasile Bănescu într-o declaraţie de presă.

Ulterior, el a anunţat că preotul a fost suspendat, iar ancheta începe luni, 19 septembrie.

„Arhiepiscopia a confirmat ca luni va începe ancheta acestui caz nesfârşit de trist. Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autorităţile abilitate, este „suspendarea de la slujirea preoţească", a precizat Vasile Bănescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE