Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Victimele atacurilor din Serbia sunt înmormântate. 17 persoane și-au pierdut viața și mai multe au fost rănite

Continuă în Serbia funeraliile victimelor celor două atacuri în masă, care au avut loc în această săptămână. 17 persoane și-au pierdut viața și 21 au fost rănite, multe dintre ele fiind copii.

Atacurile armate într-o școală din Belgrad și într-o zonă rurală la sud de capitală au lăsat Serbia copleșită de durere și uimire. Deși în țară există multe arme rămase în urma războaielor din anii '90, un atac armat într-o școală, cum a fost cel de acum, nu s-a mai întâmplat niciodată.

Mirjana Mokranjac, locuitoare din Belgrad: ”Este oribil. Nu am putut să dorm din cauza asta și noaptea trecută citeam știrile, nu am putut să dorm, când am citit despre aceste noi crime îngrozitoare. Am fost foarte șocată.”

Autoritățile au promis o campanie de eliminare a armelor de foc

Mii de oameni au aprins lumânări și au lăsat flori lângă scoală unde a avut loc atacul, în semn de compasiune și solidaritate.

Vesna Kontic, locuitoare din Belgrad: ”Să fiu sinceră, mă doare sufletul pentru ei. Tot caut cauza, motivul, de ce i s-a întâmplat asta lui, de ce ni s-a întâmplat nouă. Dar se întâmplă, este o realitate. Cu cât aflu mai multe informații cu atât e mai greu. Sunt cu adevărat bulversată de situația de aici.”

Atacatorul este un băiat de 13 ani care a deschis focul asupra colegilor săi, ucigând șapte fete, un băiat și un paznic al școlii. O zi mai târziu, un bărbat de 20 de ani a tras la întâmplare în două sate din centrul Serbiei, ucigând opt persoane.

Bojan Stajic, voluntar donator de sânge: ”Suntem prea puțini pentru a pierde atât de mulți. Suntem o țară mică și nu ne putem permite 5 victime, nici măcar una. Mai ales oameni de-ai noștri.”

În timp ce sârbii încearcă să înțeleagă cele întâmplate, autoritățile au promis o campanie de eliminare a armelor de foc și au declarat că vor spori securitatea în școli.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE