Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Al doilea atac armat în Serbia, în două zile. Opt oameni au fost uciși, atacatorul a fost prins de polițiști

Cel puțin opt persoane au murit, iar alte 14 au fost rănite joi seara, într-un nou atac armat în Serbia, a anunțat ministrul de Interne. Anchetatorii sârbi spun că atacatorul este un tânăr de 21 de ani care a deschis focul la întâmplare dintr-o mașină. Ulterior, suspectul a fugit de la fața locului.

05/05/2023 , 12:38

Președintele Serbiei: Autorul celui de-al doilea atac armat a primit arme ilegale de la o persoană din afara țării

Crimele în masă comise în Serbia reprezintă un atac la ”adresa întregii țări, iar fiecare cetățean simte acest lucru”, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic. De asemenea, liderul de la Belgrad a precizat că autorul celui de-al doilea atac a fost alimentat cu arme ilegale de către ”o persoană din afara țării”.

”O persoană din afara țării, cunoscută anterior, a oferit arme ilegale acestui om. Decizia este de a crește nivelul de protecție peste tot în țară”, a afirmat Aleksandar Vucic.

Președintele sârb a menționat că este nevoie de mai multe investiții pentru a spori măsurile de securitate.

”Nimeni nu este în siguranță pentru că epoca social media am avut 25 de intervenții în Serbia. Am avut 25 de intervenții și alte 20 care au fost alarme false. Poliția nu poate gestiona toate acestea și să îi aresteze pe toți. Cu toate acestea, suntem responsabili”, a mai spus președintele sârb.

De asemenea, Vucic a evidențiat că 45.000 de persoane au un profil similar agresorului care a ucis opt persoane.

”Trebuie să ne uităm la toți cei 45.000 de oameni care au un profil similar celui care a omorât, iar Poliția trebuie să se ocupe de acest lucru”, a concluzionat el.

05/05/2023 , 10:22

Autorul atacului armat a fost arestat

Agresorul care a ucis opt oameni și a rănit alte 13 a fost arestat în apropierea localității Kragujevac, a anunțat Ministerul sârb de Interne, potrivit Euronews Serbia.

”Suspectul U.B, născut în 2002, a fost prins în apropierea localității Kragujevac. El este acuzat de uciderea a opt persoane și de rănirea altor 14 (joi) seara”, potrivit unui comunicat al Ministerului sârb de Interne, citat de agenția Reuters.

Potrivit presei sârbe, bărbatul suspectat de comiterea celui de-al doilea atac armat a fost implicat într-o altercație în curtea unei școli joi seara. A plecat de la fața locului, însă apoi s-a întors, având asupra sa o armă automată și un pistol. Individul a deschis focul la întâmplare, în timp ce se afla într-o mașină în mișcare.

Președintele sârb Aleksandar Vucic urmează să se adreseze cetățenilor în urma acestui incident șocant.

Potrivit televiziunii sârbe de stat RTS, un polițist aflat în timpul liber și sora sa se numără printre persoanele ucise.

Aproape 600 de polițiști, jandarmi și ofițeri ai unei unități speciale de combatere a terorismului au fost implicați în operațiunea de căutare a suspectului.


Atacul armat a fost comis joi seara în satul Dubona, din apropierea oraşului sârb Mladenovac, la aproape 60 de kilometri sud de capitala Belgrad, relatează presa sârbă, citată de agenția AFP și de Agerpres.

Suspectul în vârstă de 21 de ani a deschis focul cu o armă automată asupra unui grup de persoane dintr-o mașină şi apoi a fugit de la fața locului.

Polițiștii sunt în căutarea suspectului. La faţa locului au fost mobilizate numeroase echipaje de Poliție și de Ambulanță, iar elicoptere survolează împrejurimile.

Atentatul a fost calificat drept un act terorist de ministrul de interne, care a declarat că șapte dintre cei 13 răniți sunt în stare critică la spital. Atacul armat a avut loc într-un oraș situat la aproximativ 60 de kilometri sud de capitala Belgrad și este al doilea din Serbia, în doar două zile. Anterior, un elev de 13 ani a deschis focul într-o școală din Belgrad, unde a împușcat mortal opt copii și a un adult.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE