Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tânărul care a comis atacul armat din Belgrad, descris ca un ”elev bun, liniștit”, care a participat la concursuri școlare

Un elev de clasa a VII-a a deschis focul într-o școală primară din Belgrad și a ucis opt copii și paznicul unității. El a fost reținut de polițiști la fața locului. Autoritățile l-au identificat pe autorul atacului cu inițialele KK și au precizat că acesta era născut în anul 2009.

O elevă care se afla la școală la momentul atacului l-a descris pe tânăr ca fiind un "tip liniștit" care "arăta bine".

De asemenea, tatăl unei alte eleve a spus presei că două colege de clase ale atacatorului l-au descris pe acesta ca un băiat liniștit și un elev bun. ”El venise recent în clasa lor”, a spus bărbatul.

Bojan Brkic, jurnalist Euronews Serbia, a declarat pentru Euronews România că este vorba despre un elev care învăța bine și chiar participase la concursuri școlare la nivel orășenesc, inclusiv la istorie, ora de curs la care a comis atacul armat.

Anchetatorii urmează să stabilească ce l-a determinat pe elev să comită atacul armat, însă potrivit unor zvonuri citate de jurnalistul sârb Bojan Brkic, se pare că tânărul ar fi fost agresat de colegii de clasă în mediul online. Aceste informații nu sunt, însă, confirmate oficial.

Atacul armat de la școala primară Vladislav Ribnikar din Belgrad a avut loc la ora locală 8:40.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE