Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

”Am crezut că cineva aruncă petarde pe coridoare”. Mărturia unei eleve din școala unde un adolescent a ucis opt copii

Opt elevi și paznicul unei școli primare din Belgrad au murit după ce un elev de clasa a VII-a a deschis focul în unitatea de învățământ. Alți șase copii și un profesor au fost răniți și primesc îngrijiri medicale, după atacul armat de la școala primară Vladislav Ribnikar din Belgrad.

O elevă care se afla în școală în momentul atacului a relatat că atunci când a auzit împușcăturile, a crezut că cineva aruncă cu petarde pe coridoare.

”Am crezut că cineva aruncă petarde pe coridoare și nu era mare lucru. Apoi l-am văzut pe paznic căzând la podea. Am plecat, m-am întors și am fugit să le spun profesorilor că am crezut că cineva trage și ne-a dus pe toți în siguranță. Am așteptat, apoi am auzit mai multe împușcături”, a povestit eleva, potrivit agenției Tanjug, citată de Euronews Serbia.

Mama elevei a mărturisit că atunci când a ajuns la școală, după ce a aflat despre incident, nu a fost lăsată să intre. Ulterior, a aflat din rapoarte că fiica ei este în siguranță, apoi a primit și un mesaj de la aceasta, în care o asigura că este teafără.

”Am putut să aud împușcăturile. Au fost non-stop”, un student care era la o oră de sport la parter când au izbucnit focul, potrivit Associated Press. ”Nu știam ce se întâmplă. Primisem niște mesaje la telefon.”

Atacul armat a avut loc miercuri dimineață, în jurul orei locale 8:40. Atacatorul, un elev despre care autoritățile au informat că are inițialele KK și este născut în 2009, a fost reținut la fața locului. Arma cu care acesta a tras ar fi a tatălui său.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE