Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un adolescent din Bosnia a fost reținut după ce a amenințat că va copia atacul armat din Belgrad

Poliţia din Bosnia a anunţat joi arestarea unui tânăr în vârstă de 18 ani care a amenințat în social media că va copia atacul armat din Belgrad, în care un elev de 13 ani a ucis opt colegi şi un agent de pază al şcolii, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Nu sunt primele amenințări

Forţele de ordine l-au reţinut pe suspect în oraşul Bihac din vestul ţării sub acuzaţia de periclitare a securităţii şi terorism, din ordinul procuraturii din cantonul Una-Sana, a declarat agenţiei un purtător de cuvânt al poliţiei.

Adolescentul a fost identificat doar prin iniţialele A.Z. Se pare că el avea antecedente de ameninţări şi intimidare în online, dar un dosar penal împotriva sa a fost închis anul trecut deoarece era minor.

Elevul de 13 ani care și-a ucis colegii este "un mega rege"

Liceul mixt din Bihac, unde era înscris A.Z., a publicat o declaraţie prin care le cerea elevilor şi părinţilor să nu intre în panică din cauza ameninţărilor, arătând că autorităţile au fost informate despre situaţie.

Băiatul acela care a ucis opt copii este pentru mine un mega rege.

-A.Z.

"Pregăteam de multă vreme aşa ceva pentru liceul de economie din Bihac. Va fi un masacru nemaivăzut în Bihac, jur pe viaţa mea!", a scris tânărul pe contul său de Instagram.

El se referea la un copil sârb în vâstă de 13 ani care s-a predat miercuri poliţiei din Belgrad, după ce a folosit două arme de foc ale tatălui său în atacul sângeros dintr-o şcoală din capitala Serbiei.

Şocul provocat de ştirile despre tragedie a fost resimţit în întreaga regiune. Experţii au afirmat că cele mai îngrijorătoare au fost reacţiile unor adolescenţi în social media: unii şi-au exprimat sprjinul şi admiraţia faţă de ucigaşul minor, prea mic pentru a fi urmărit penal pentru faptele sale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE