Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Valeria Herdea, noul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Numirea, la propunerea PNL

Casa Națională de Asigurări de Sănătate are un nou președinte. Este vorba de medicul de familie Valeria Herdea. Ea a fost numită la propunerea Partidului Național Liberal.

Este președinte al Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie și vicepreședinte al Colegiului Medicilor.

A făcut parte din Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare și a fost decorată de președintele Klaus Iohannis.

CNAS a rămas fără conducere, în luna decembrie, după ce Andrei Baciu a fost revocat la cerere în urma anchetei DNA privind achiziția de vaccinuri în pandemie.

Cine a asigurat interimatul la șefia CNAS

Timp de o lună, conducerea interimară a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a fost asigurată de Cristian Georgică Celea, general SRI în rezervă și fost președinte al CNAS în guvernul Adrian Năstase.

”Având în vedere propunerea formulată de ministrul sănătăţii prin Adresa nr. 23.580 din 21 decembrie 2023, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/10.635 din 27 decembrie 2023, în temeiul art. 29 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 286 alin. (1) lit. a) şi al art. 287 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 17 alin. (3) din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic. — (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Valeria Herdea se numeşte în funcţia de membru al consiliului de administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

(2) La data prevăzută la alin. (1), alineatul (2) al articolului unic din Decizia prim-ministrului nr. 504/2023 privind revocarea domnului Romică-Andrei Baciu, la cerere, din funcţia de membru al consiliului de administraţie şi de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1125 din 13 decembrie 2023, îşi încetează aplicabilitatea”, se arată în decizie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE