Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vacanță la schi de Paștele ortodox. În Poiana Brașov se schiază în condiții bune pe toate pârtiile

Sezonul de schi în Poiana Brașov a fost prelungit. Condițiile meteo din ultimele zile, ninsoarea abundentă și temperaturile negative au permis pornirea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale. În acest fel, iubitorii sporturilor de iarnă și mai ales cei care și-au rezervat vacanța de Paște în Poiana Brașov se vor putea bucura de zăpadă.

Nu doar că în partea superioară a masivului Postăvarul se schiază în condiții bune, dar se va putea coborî pe schiuri până în Poiana Brașov, pe pârtia Sulinar, apoi pe Canal sau pe Drumul Roșu și ulterior până pe pârtia Bradul.

Se schiază în condiții bune, în zona superioară a masivului, pe pârtiile: Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roșu, cu ieșire la telescaunul Ruia, stratul de zăpadă bătută pe pârtie ajungând până la 30 de centimetri.

Pentru a asigura accesul spre partea superioară a masivului a celor care vor coborî până în Poiana Brașov, este pusă în funcțiune telecabina Capra Neagră.

Oferte la telescaun și telegondolă

În această perioadă tarifele de transport pe cablu sunt reduse, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend. A scăzut numărul de puncte consumate pe următoarele instalații de transport pe cablu: telecabina Capra Neagră și telegondola (de la 6 la 5 puncte), telescaunul Ruia (de la 4 la 3 puncte).

Programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu este până la ora 16:00.

Salvamontiștii trag, însă, un semnal de alarmă pentru cei dornici de aventură și drumeție. Este risc major de avalanșă în Munții Bucegi și Făgăraș. Riscul de avalanșă este mare, cotă 4 din 5, la altitudini de peste 1.800 de metri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE