Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Târguri de Paște în București și în marile orașe din România. Programul evenimentelor

Târgul de Paște s-a deschis, oficial, vineri, în Capitală. La evenimentul este organizat în Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău) de municipalitate participă meșteșugari și producători din toate colțurile țării care vând produse tradiționale; de la ouă încondeiate, la preparate pentru masa de Paște.

Astfel de târguri de Paște sunt organizate și în marile orașe din România, precum Craiova, Timișoara, Sibiu și Suceava.

Târgul de Paște din București

deschis în perioada 7 aprilie - 17 aprilie

Târgul de Paște al Capitalei „Tradiții și Flori de Sărbători” participă meșteșugari și producători din toate colțurile țării cu produse tradiționale: ouă încondeiate, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă și lemn, decorațiuni pentru masa de Paște, cozonaci, prăjituri de casă, pască, produse apicole, etc.

”În cadrul acestei ediții publicul se poate bucura și de demonstrații realizate de creatorii tradiționali care vor dezvălui secretele tehnicilor folosite. Cei mai mici dintre vizitatori au destinate ateliere de creație în cadrul cărora vor putea să realizeze decorațiuni tematice”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Târgul de Paște din București este deschis până pe 17 aprilie 2023 și poate fi vizitat între 10:00 – 21:00, în Parcul Regele Mihai I, iar intrarea este liberă.

Târgul de Paște din Craiova are ca tematică povestea Alice în Țara Minunilor

deschis în perioada 1 aprilie - 1 mai

Târgul de Paște de la Craiova este organizat de Primărie în Parcul Nicolae Romanescu. Recent, Craiova a fost desemnată cea mai frumoasă destinație de Paște din Europa de către European Best Destinations.

”Craiova pune la dispoziția vizitatorilor un tărâm de basm, cu personaje îndrăgite, decoruri spectaculoase, ateliere interactive, expoziții și spectacole.

Deschis timp de o lună, cu începere din 1 aprilie până pe 1 mai, Târgul de Paște din Craiova oferă, anul acesta, un concept inedit, având ca tematică povestea Alice în Țara Minunilor. Căsuțe unicat, pictate, special realizate de artistul Gabriel Rizea, piese de șah de peste un metru, pălării luminate atârnate în copaci, flori gigant, soldăței, peste 100.000 flori, dar și Alice, mare de cinci metri, care va superviza întregul eveniment de la balconul Casei Bibescu, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de Municipalitatea din Craiova pentru perioada sărbătorilor de Florii și Paște”; a anunțat Primăria Craiova.

Comercianți și meșteșugari din toată țara își vor prezenta ofertele în Parcul Nicolae Romanescu, pe aleile care duc către Foișorul fanfarei sau în zona Casei Bibescu, zilnic, între orele 12.00 – 20.00. Cei 24 de comercianți prezenți la Târgul de Paște din Craiova sunt din județele Dolj, Neamț, Harghita, Bistrița, Vaslui, Satu-Mare, Olt, Argeș, Covasna, Maramureș, Vrancea și Ilfov și îi vor ademeni pe craioveni și turiști cu produse tradiționale din carne, brânză, ouă încondeiate, cozonaci, siropuri, pizza, waffles, clătite, kurtos, prăjituri de casă, dulceață, gemuri, zacuscă, șerbet de casă, prune uscate, vin, chipsuri, turtă dulce, dar și cu produse realizate cu migală de artiști hand-made, ii, bundițe, țesături de lână, picturi pe lemn, jucării pentru copii sau decorațiuni de sezon.

Târgul de Paște de la Sibiu

deschis în perioada 7 aprilie - 18 aprilie

Târgul de Paște din Sibiu și-a deschis porțile, vineri, în Piața Mare.

”45 de expozanți din toate colțurile țării vin la Sibiu în perioada 7 - 18 aprilie și îi așteaptă pe vizitatori cu produse diverse, de la dulciuri, decorațiuni de Paști, obiecte din ceramică, jucării, ouă vopsite manual și până la tot felul de bunătăți, precum miere, produse de patiserie sau clătite delicioase.

Căsuțele expozanților vor fi deschise zilnic între orele 11-21 și vor fi amplasate în Piața Mare sub forma unui gigant ou de Paști”, a anunțat Primăria din Sibiu.

Pe toată durata târgului de Paște din Sibiu, copiii se pot bucura de diferite atracții precum: un carusel, un trenuleț cu șine, un castel gonflabil, trambuline, o pistă de karting adaptată pentru ei, dar și de o serie de ateliere de creație sau o vânătoare de ouă cu premii.

Un trenuleț turistic îi va plimba pe vizitator prin centrul istoric al Sibiului. O premieră a acestei ediții o constituie zona verde care va fi amenajată în centrul orașului, sub forma unei terase de relaxare.

Târgul de Paște din Timișoara

deschis în perioada 25 martie - 18 aprilie

Târgul de Paște din Timișoara este organizat de Primărie în Piața Libertății, unde vor fi amplasate zeci de căsuțe cu produse tradiționale.

Mai mult, autoritățile din orașul de pe Bega anunță că la fiecare sfârșit de săptămână, de vineri până duminică, vor fi organizate spectacole de muzică, dans și teatru, precum și ateliere de încondeiat ouă, croșetat, pictură, sculptură, confecționat opinci sau ceramică.

Târgul de Paște din Timișoara se va încheia pe 18 aprilie, la ora 17.30, cu recitalul Coralei Contrast și un spectacol susținut de Ansamblul „Timișul” Tineret.

Târgul de Paște din Suceava

deschis în perioada 6-21 aprilie

Târgul de Paște din Suceva și-a deschis porțile joi, 6 aprilie, în în Piaţa 22 Decembrie. Vizitatorii pot cumpăra produse tradiționale și cadouri de Paște pe esplanada Casei Culturii.

”Încurajăm să se vândă produse tradiţionale şi proaspete, de sezon, din Bucovina. Ca şi altădată, vom pune la dispoziţie acele căsuţe ale primăriei, astfel încât să fie ordine şi să nu mai apară alţii, cu fel de fel de corturi” a declarat primarul Ion Lungu. Asociaţia Produs în Bucovina va fi prezentă cu producători de carne şi produse din carne, cu produse lactate, produse de panificaţie, patiserie şi cofetărie, cu miere de albine şi produse apicole, cu dulceaţă din fructe, apă minerală şi sucuri naturale din fructe, cu bere şi cu produse pomicole. De asemenea, la târg vor lua parte producători de obiecte de ceramică neagră şi producători de obiecte şi piese vestimentare tradiţionale”, a declarat Ion Lungu, primarul orașului Suceava, potrivit Crainou.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE