Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avalanșă în Alpii francezi, în apropiere de Chamonix. Patru persoane au murit

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Patru persoane au murit, după ce o avalanșă s-a produs duminică, pe gheţarul Armancette din Munţii Alpi. Alte nouă persoane au fost implicate în acest incident, iar ministrul francez de Interne a avertizat că bilanțul victimelor este provizoriu.

Avalanșa s-a produs în departamentul Haute-Savoie. Echipele de salvatori ”încă lucrează” la fața locului, a anunţat ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, pe Twitter, conform Agerpres.

Oficialul francez a precizat că bilanțul este unui provizoriu și a adăugat că gândurile sale se îndreaptă acum ”către victime şi familiile lor”.

Pe lângă cele patru persoane decedate, alte nouă persoane au fost implicate în incident.

Avalanşa a avut o lungime de 1.000 de metri şi o lăţime de 100 de metri și s-a produs în jurul prânzului în localitatea Contamines-Montjoie, situată la aproape 30 de kilometri sud-vest de Chamonix, a anunțat Prefectura din Haute-Savoie.

Victimele erau excursionişti care se plimbau pe acel masiv muntos, însă deocamdată nu se ştie dacă făceau parte din acelaşi grup sau din grupuri diferite. De asemenea, identităţile victimelor nu au fost deocamdată stabilite, notează sursa citată.

Nicio alertă de avalanşă nu a fost emisă de Meteo-France, a indicat Prefectura din Haute-Savoie, însă incidentul ar fi putut fi cauzat de căldură şi vânt.

Zeci de salvatori, mobilizați în urma avalanșei

Aproape 20 de salvamontişti, jandarmi, pompieri şi medici alpinişti au fost mobilizați pentru operațiunile de căutare-salvare. Alte echipaje de salvare au fost trimise spre zona în care s-a produs avalanşa.

Elicoptere ale Securităţii Civile şi ale Jandarmeriei au fost de asemenea activate, precum şi câini specializaţi în găsirea victimelor avalanşelor.

Căutările vor continua şi în orele următoare în acelaşi sector, unde fenomenul de supra-avalanşă nu poate fi exclus, au precizat reprezentanţii Prefecturii din Haute-Savoie.

Pe acelaşi gheţar francez, doi fraţi, alpinişti cu o experienţă de peste 20 de ani, au murit în urma unei avalanşe în data de 25 decembrie 2014.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE