Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Emmanuel Macron a ajuns în România. Avionul președintelui francez, escală tehnică la Otopeni

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost pentru câteva ore în România. Mai exact, pe Aeroportul Otopeni, acolo unde oficialul fracez și delegația lui au făcut o escală pentru ca avionul care îi transporta să alimenteze.

Conform protocolului, delegația franceză a fost întâmpinată la salonul oficial din Otopeni de mai mulți reprezentanți ai Ministerului de Externe, în frunte cu Bogdan Aurescu. Pe timpul escalei, oficialul român a stat de vorbă cu omologul francez, Catherine Colonna.

Aceasta i-a prezentat rezultatele discuțiilor purtate la Beijing între delegația franceză și cea chineză.

Din informațiile Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis nu a fost prezent la aeroport pentru a se întâlni cu Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron, vizită în China

Președintele Franței a petrecut trei zile în China, acolo unde s-a întâlnit cu omologul chinez Xi Jinping pentru a discuta despre situația conflictului din Ucraina și despre relațiile bilaterale dintre aceste state.

Aeronava Airbus cu delegația franceză, condusă de Emmanuel Macron, a aterizat la Otopeni puțin după ora 8. A fost o escală tehnică de aproximativ două ore, necesară pentru ca avionul să alimenteze pe traseul său de la Beijing către Paris.

Într-o primă întrevedere bilaterală avută joi la Beijing, Emmanuel Macron i-a spus lui Xi Jinping că mizează pe el pentru "a readuce Rusia la raţiune" faţă de Ucraina.

La rândul său, preşedintele chinez a îndemnat la o o atitudine „rezonabilă” menită să „evite înrăutăţirea situaţiei în Ucraina” şi a pledat pentru abordarea „preocupărilor legitime ale tuturor părţilor”, aluzie la opoziţia Rusiei faţă de extinderea NATO şi deplasarea infrastructurii militare a acestei alianţe către graniţele ruse.

În declaraţii de presă acordate după întrevederea de joi, ambii lideri au cerut reluarea negocierilor de pace între Rusia şi Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE