Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO Urmările caniculei: lacul Techirghiol a devenit roz

Fenomen mai puțin obișnuit pe lacul Techirghiol care a devenit roz pe o distanță de câțiva metri de mal.

O algă roz ar fi responsabilă pentru culoarea neobișnuită, spun specialiștii. Tot ei dau asigurări că vegetația, care apare în zile caniculare, este benefică pentru nămolul terapeutic din apă.

„Este un peisaj unic în țara noastră. E o perioadă călduroasă prin urmare o algă este responsabilă de această peliculă roz care a apărut pe malul lacului pe o distanță de câțiva metri. Toată lumea vine să vadă culoarea specială a lacului, care e temporară, ne asigură specialiștii. Ei dau asigurări în acest moment că nu e niciun pericol pentru turiști, dimpotrivă, această vegetație de culoare roz e benefică pentru nămolul sapropelic din lac, nămol cu efecte terapeutice. E foarte bun pentru reumatism, spun turiștii. Am vorbit cu mulți dintre ei, care mi-au spus că nu au mai văzut o astfel de culoare pe lacul Techirghiol și de aceea este foarte deosebit. Canicula din ultimele zile pare să fi favorizat apariția acestei alge, care, după cum vă spuneam, este temporară, nu va rămâne așa în momentul în care temperaturile vor mai scădea și va apărea și ploaia. Atunci, această culoare va dispărea”. 

„Este o algă specifică mai degrabă pentru țările africane, dar și pentru America de Nord. Specialiștii spun că este responsabilă și pentru coloritul deosebit al penajului păsărilor Flamingo”, a relatat Diana Sobaru, corespondent Euronews România, de pe malul lacului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE