Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ANM noi coduri de caniculă în România. Temperaturile nu scad mai jos de 33 de grade

Nu scăpăm de valul de căldură. Și astăzi, aproape jumătate de țară se află sub cod galben de caniculă. În același timp, până la ora 10:00, în 21 de județe sunt posibile furtuni și căderi de grindină.

”Valul de căldură va mai scădea puțin în intensitate și vom rămâne cu un cod galben pentru partea de sud și de sud-est a țării, unde maximele vor fi, în general, între 33 și 37 de grade, disconfort termic accentuat, indicele teperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, la nivel local și, totodată, și pe parcursul nopților temperaturile minime se mențin ridicate.

Dacă mă refer la instabilitatea atmosferică, aceasta va fi, în special, în partea de vest și de sud-vest a țării. În zona Banatului, dar și în zona Olteniei, unde este codul portocaliu ne așteptăm la intensificări puternice ale vântului cu rafale ce vor depăși chiar și 100 km/h, descărcări electrice frecvente, grindină, dar și averse torențiale în intervale foarte scurte de timp. Se pot depăși chiar și 50-60 litri/mp.”, a declarat Oana Păruraru, meteorolog ANM, pentru Euronews România.

Cum va fi vremea în Capitală

În Capitală, pe durata intervalului 19 iulie, ora 10:00 - 21 iulie, ora 10:00, valul de căldură se va menţine, temperaturile maxime vor fi de 35 - 37 de grade, iar cele minime de 20 - 22 de grade.

Totuşi, în noaptea de miercuri spre joi şi pe parcursul zilei de joi, vor fi perioade cu înnorări accentuate, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice şi averse, iar probabilitatea pentru vijelie şi grindină va fi ridicată.

ANM precizează că perioadele cu caniculă şi disconfort termic vor persista, îndeosebi în regiunile sudice şi în următoarele zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE