Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un bebeluș a ajuns la spital malnutrit și deshidratat. Mama nu a cerut consultație de urgență

Un copil a ajuns miercuri în stare gravă la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti din cauza malnutriţiei și deshidratării severe. Mama copilului a susţinut că i-a fost refuzat accesul la servicii medicale în cadrul Spitalului Orăşenesc Urlaţi.

Surse medicale au precizat, pentru AGERPRES, că bebeluşul este în continuare în stare foarte gravă, pronosticul medicilor fiind unul rezervat.

Mai multe instituţii, inclusiv Poliţia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, au demarat verificări.

Ancheta arată că mama s-a prezentat cu o seară înainte la Spitalul Orăşenesc Urlaţi cu copilul, însă femeia a vorbit doar cu agentul de pază, care i-a spus că programul cabinetului de Pediatrie se încheiase, iar apoi femeia a plecat.

Mama nu a solicitat o consultație de urgență pentru copil

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a informat că, în data de 10 mai, la Camera de Gardă a Spitalului Orăşenesc Urlaţi nu s-a prezentat vreo mamă cu un pacient (copil în vârstă de două luni) şi precizează că la aceeaşi dată erau asigurate linii de gardă în specialitatea Medicină Internă, Chirurgie Generală şi Pediatrie (medicul pediatru având program de lucru până la ora 19,00).

Pe camerele de supraveghere se observă că, în jurul orei 20:43, o persoană de sex feminin care avea un sugar în braţe a discutat cu agentul de pază al unităţii din dreptul porţii, după care aceasta, deplasându-se către un automobil aflat în stradă, părăseşte unitatea.

"Vă aducem la cunoştinţă că din declaraţia agentului de pază al Spitalului Orăşenesc Urlaţi, la momentul prezentării mamei cu copilul, la poarta de acces, aceasta a precizat că doreşte să meargă la secţia de Pediatrie, iar în urma răspunsului agentului care îi spune mamei că programul cabinetului de Pediatrie se încheiase la ora 19,00, aceasta nu a dorit să mai intre în incinta spitalului şi a plecat.

Agentul de pază precizează, de asemenea, că i-a însoţit pe cei doi (mama şi pacientul) până în stradă, întrebând dacă au nevoie de maşină, moment în care însoţitoarea care i-a adus pe cei doi a oprit autoturismul, conducătoarea auto (o doamnă blondă) întrebând despre prezenţa în spital a unui anumit cadru medical. La răspunsul negativ al agentului de pază, persoanele mai sus-menţionate au urcat în maşină şi au plecat", se arată în informarea transmisă de Prefectura Prahova.

Ulterior, joi dimineaţă, pe 11 mai, o ambulanţă a fost solicitată de către familia pacientului şi acesta a fost transportat la Spitalul de Pediatrie Ploieşti.

Familia mai are și alți copii

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, Corina Nicola, a declarat, că mama bebeluşului şi ceilalţi doi copii minori ai acesteia, în vârstă de un an şi jumătate, respectiv 3 ani, au fost preluaţi în centrul maternal al instituţiei.

Din informaţiile primite de la autorităţile locale, acestea nu aveau familia în evidenţă ca fiind una cu probleme, sesizări neexistând nici la nivelul DGASPC, a mai spus Corina Nicola.

Mama nu este minoră, tatăl copiilor lucrează şi au locuinţa lor, arată reprezentanta DGASPC Prahova.

Conform sursei citate, în continuare se fac verificări pentru a se stabili de ce nou-născutul a ajuns într-o stare atât de gravă.

Copilul a ajuns la unitatea medicală în stop cardio-respirator, a fost resuscitat, iar acum este internat la Terapie Intensivă. La momentul prezentării el suferea de malnutriţie severă şi deshidratare severă, iar când a ajuns la spital era în hipotermie.

Mama micuţului a reclamat că s-ar fi prezentat, miercuri, cu acesta la Spitalul Orăşenesc Urlaţi, însă i-ar fi fost refuzat accesul la servicii medicale pe motiv că este necesar ca micuţul să fie consultat de un medic pediatru.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE