Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Învățătoare acuzată că a agresat un copil. Legiștii confirmă că elevul avea urme de zgârieturi și lovituri pe corp

Mama unui copil de șapte ani din Câmpulung Moldovenesc o acuză pe o învățătoare că i-a agresat băiețelul fizic și verbal. Copilul de șapte ani a fost lovit și zgâriat, este și concluzia certificatului medico-legal. Părinții spun că, la rândul ei, directoarea a încercat să-l intimideze pe copil și să ascundă faptele.

Directoarea școlii spune că o ancheta internă este în desfășurare. Totuși, conducerea Inspectoratului de Învățământ din Suceava spune că ancheta s-a terminat. Concluzia: agresiunea nu ar fi avut loc. Între timp, poliția a început o anchetă penală.

Copil: „Și nu poți să spui că nu m-ai lovit, am dovezile pe mine.”

Învățătoare: „Unde te-am lovit?”

Copil: „Aici și aici.

Învățătoare: „Cu ce te-am lovit?”

Copil: „Cu mâna.”

Discuția dintre învățătoare și copilul agresat a fost înregistrată. Elevul de șapte ani a confruntat-o pe învățătoare chiar în biroul directoarei însoțit de mama sa. Au mers acolo pentru că, spun părinții, copilul a fost lovit și zgâriat pe 12 decembrie în clasă, de față cu toți elevii. Au mers la medicina legală, unde au obținut un certificat pe care scrie negru pe alb că prezenta echimoze, excoriaţie şi tumefacţie, leziuni ce necesită patru, cinci zile de îngrijiri medicale pentru vindecare și care „s-au putut produce prin lovituri cu mijloace contondente și zgâriere cu mâna”. Pusă în fața acuzațiilor, dar și a documentului, învățătoarea neagă că l-ar fi bătut pe copil.

Mamă: „Îmi este greu să mă uit la dumneavoastră, nu sunteți umană, nu se face așa ceva doamnă. Nu se poate să facă așa ceva unui copil. Din prima zi l-ați trântit, l-ați trântit de scaun...”

Învățătoare: „Nu, nu.”

Mamă: „Să se facă dreptate, noi am mers la medicul legist, mergem și la poliție.”

Copil: „Nu puteți să spuneți, doamnă, că nu m-ați lovit, că eu am dovezile pe mine, pielea mea e dovada, nu vorbele.”

Învățătoare: „Nu pot să cred că un copil poate să spună asemnea lucru. A fost perioada aceasta de început și eu trebuia să primesc mulțumiri, nicidecum ce am primit, pentru că copilul nu putea să se concentreze mai mult de două ore într-o zi, iar de la a treia oră deja începea circul.”

Directoarea școlii a încercat să mușamalizeze cazul

Copilul și părinții au mers la directoare ca să se plângă, dar susțin că nu au reușit să obțină prea multe. Ba mai mult, directoarea a încercat să-i convingă să nu depună plângeri la poliție.

Directoare: „Tu-ți dorești foarte mult o plângere penală, nu se întâmplă absolut nimic, din contră, dacă se dovedește că tu nu ai dreptate, se poate întoarce împotriva ta...”

Învățătoare: „Da, asta e ideea.”

Directoare: „Pe cale civilă, dar tu încă ești foarte mic și toate acuzațiile astea... mai vedem de acum înainte.”

Copil: „Dar m-a bătut...”

Directoare: „Cu parul?”

Copil: „Nu!”

Directoare: „Nu a văzut nimeni.”

Nu ar fi pentru prima dată când se întâmplă asta, a povestit mama copilului pentru Euronews România.

„El mi-a explicat cu lux de amănunte că l-a lovit sub coaste, că-l zgâria, el voia să fugă. A venit copilul și mi-a spus că doamna l-ar fi trântit de scaun, de calorifer și eu am sunat-o pe ea, mi-am dat seama că copilul nu minte, și a recunoscut într-un final, a spus că o acuz de ceva foarte grav și i-am spus că ceva a fost, mi-a spus că l-a luat de glugă, că avea așa un hanorac și că l-ar fi pus în bancă, că nu a auzit că sunase ora”, a declarat mama copilului.

Polițiștii au deschis un dosar penal învățătoarei

Solicitată de jurnaliștii Euronews România pentru a explica situația, directoarea susține că acest caz este încă anchetat.

Reporter: „Ce măsuri ați luat la nivel de direcțiune în șocală în acest caz?”

Iulia Niță, Directoarea școlii Bogdan Vodă: „Ancheta este în desfășurare. Altceva doriți să mai aflați?”

Reporter: „Ce ați descoperit în legătură cu acest caz?”

Iulia Niță, Directoarea școlii Bogdan Vodă: „Nu sunt în măsură să vă răspund la aceste întrebări deocamdată.”

Totuși, Inspectoratul Școlar susține că ancheta școlii s-ar fi terminat deja, iar faptele nu s-ar fi produs.

Inspector Școlar general adjunct Petru Crăciun: „S-au ajuns la niște concluzii prin care nu se confirmă faptul că a fost lovit copilul.”

Între timp, copilul a fost mutat la altă clasă și merge la psiholog, iar polițiștii au întocmit dosar penal. Este cercetată infracțiunea de purtare abuzivă. Am încercat să luăm legătura și cu învățătoarea, însă aceasta nu a răspuns apelurilor sau mesajelor până la ora difuzării acestui material.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE