Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina și SUA vor organiza o conferință a industriei militare la Washington

Ucraina și SUA vor organiza o conferință dedicată industriei militare. Evenimentul va avea loc la Washington pe 6 și 7 decembrie, au anunțat oficialii celor două țări. La conferință ar vor participa principalii actori din industria de apărare.

Ucraina și SUA vor organiza o conferință a industriei militare

Kievul caută să încheie parteneriate și să creeze societăți mixte cu producătorii de armament din alte țări. Scopul este dezvoltarea propriilor capacități industriale de apărare, pe fondul lipsei de echipamente și, mai ales, de muniție.

De exemplu, presa relatează că aprovizionarea Ucrainei cu proiectile de artilerie a scăzut semnificativ de la începutul războiului din Gaza. Asta pentru că rezervele americane de obuziere sunt acum redirecționate către Israel.

Pe front, două dintre punctele fierbinți ale războiului din Ucraina sunt bătălia pentru Avdiivka în regiunea Donețk și operațiunile ucrainene anunțate recent pe malul stâng al râului Nipru, ocupat de Rusia.

Partea ucraineană califică pierderile rusești din jurul Avdiivka drept catastrofale, în condițiile în care armata rusă plătește un preț enorm pentru a încercui încet orașul. La rândul său, Moscova susține că ucrainenii au pierdut peste 460 de militari în timpul încercărilor de a traversa Niprul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE